RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Drie intensieve helften

Geplaatst op: 19-09-2016 - 752 keer gelezen

De grote hittegolf is achter de rug net als het belangrijke moment van onze  jaarvergadering. Ons jubileumjaar is qua resultaat wisselvallig gestart maar qua nevenactiviteiten gaat het zeker goed. De personele problemen zijn vandaag opgelost met twee invallers, Geert en Frank . En wie weet komt hier iets duurzaams van. Bedankt heren. Verder de opvallende rentree van John B. op doel.

Opstelling: John B., Ruud B., Rob, John T. Wim, Geert, Roger, Maurice, Joost, Rich, Fons.
Reserves: Frank, Danny en Ruud vS.
Wedstrijdleiding: Pascal en assistent Peter

Als thuisspelende ploeg nemen het initiatief en dat resulteert dan ook in de openingstreffer. Eerdere speldenprikjes leverde nog niets op maar de diagonale steekpass door de lucht van Roger splijt de verdediging van de geel-zwarten en Joost lobt de bal simpel over de uitgekomen doelman. 1-0.

Belfeldia zet nu meer druk en gebruikt goed de vleugels.  Echter de voorzetten komen onzuiver en kunnen nog onschadelijk gemaakt worden. John B., flink geprikkeld door het functioneringsgesprek met de voorzitter, verricht heldendaden in zijn geheel eigen huisstijl en het publiek geniet met volle teugen.  Tegen het vlammende schot van de rechtsbuiten heeft hij echter geen verweer, geen schande.  Nog enkele hachelijke situaties in ons strafschopgebied waarbij zelfs de paal  moet meehelpen, en we kunnen tevreden zijn met de 1-1 bij rust.

Rich wordt gewisseld en met slechts twee balcontacten kan ook hij een functioneringsgesprek tegemoet zien. Danny vervangt  hem. Fons kan zich ook douchen en invaller Frank maakt, net als Geert, vandaag  zijn veteranen debuut. Ruud vS.  blijft voor noodgevallen beschikbaar maar komt niet meer in actie.

Het spel speelt zich nu meer op de helft van onze tegenstander af en Danny kan terugzien op een goede invalsbeurt. Zijn korte draaien, gevolgd door venijnige schoten dwingen de keeper tot het uiterste of gaan net langs. Ook heeft hij oog voor de medespeler die in betere positie staat en zo komen we op de verdiende voorsprong  door macho Maurice. De gekneusde ribben kunnen hem niet meer tegenhouden. Belfeldia is even de kluts kwijt en onderlinge irritatie maken het er niet beter op voor hen. Ze moeten nu inzetten op snelle counters die stranden in onze verdediging of door onzuiverheden in de passing. Toch wordt nog een keer de achterlijn gehaald waarna de voorzet verkeerd wordt ingeschat door onze verdediging inclusief keeper waardoor simpel met een kopbal wordt afgerond. 2-2 Tevens eindstand.

Maar wat gebeurde daar op het middenveld? Plots ligt onze aanvoerder op de grond. Een akkefietje met een tegenstander? Dat ligt al helemaal niet in de aard van deze sportieve wedstrijd. John staat inmiddels alweer en doet zijn beklag bij de scheids in woord en gebaar. De herhaling laat duidelijk zien wat er gebeurde: De met de bal aan de voet oprukkende spelverdeler is zoekende naar een afspeelmogelijkheid terwijl scheids Pascal een sierlijke halve draai maakt om te kunnen volgen waar de bal terecht gaat komen. Beiden staan echter op de zelfde vierkante meter, ja en dat gaat niet goed natuurlijk. In de discussie schijnt John, ook  geen onbekende in spelregelland, een gele kaart voor de scheids te hebben geëist wegens blokkeren. Pascal wilde daarop eerst overleg met zijn assistenten waarna John Pascal aanbod het met een rondje af te kopen. Zo geschiedde en proostten we na afloop tevens op Lynn, de pasgeboren dochter van Pascal en Marlou.

Niet de enige toost vandaag. Rich, na de wedstrijd goed in vorm, zingt het hardste mee maar weet niet goed waarom. Har van Pol jarig geweest of ook vader geworden?

De bitterballen zijn niet aan te slepen maar in Belfeld zijn ze een andere smaak gewend schijnbaar. De laatst vertrekkende wordt nog gemaand om het schaaltje helemaal leeg te eten. Het dobbelen kan vandaag op een grote deelname terug zien. De spanning gedurende de kavelronde is te snijden en Coen en Pierre hebben de handen vol om het allemaal eerlijk te laten verlopen. Dit drijft beroepsgokkers zoals Harrie B. tot het uiterste en hij gaat er dan ook prompt (3x1) met de hoofdprijs vandoor. Echter die staat hem niet aan, net als laatst die BMW.