RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Diverse specialiteiten nekken Helden

Geplaatst op: 01-12-2015 - 710 keer gelezen

Vandaag treden we weer eens aan tegen Helden die we al een tijdje niet meer als tegenstander konden begroeten doordat zij in een andere poule werden gezet . Het laatste treffen was op 12 okt 2013 toen we op bezoek bij hun ten onder gingen met 3-2. Van horen zeggen hebben we toen verloren door een grensrechter die het maken van een schitterend doelpunt belangrijker vond dan  voor buitenspel te vlaggen. We weten dus uit het verleden dat we normaal gesproken een erg zware tegenstander zullen treffen. Heel veel spelers denken dat ze hierbij een bijdrage kunnen leveren en met liefst 2 keepers en 16 spelers komen we aan in Helden. Ons kersverse lid Henk neemt daarom een verlofdag

Start opstelling: Jeffrey, Gerard, Rob, Erik, Gerard, Maurice J, John, Jos, Roger, Joost, Maurice V en Herman (vrnl)
Reserve: Stefan, Ruud B, Ruud v S, Rich, Fons, Thei
Assistent Scheidsrechter: Peter

Voorzichtig wordt de wedstrijd begonnen en golft het spel op en neer. Het spel van Helden is gedegen maar niet spectaculair en na een tijdje lijken we overwicht te krijgen door het creëren van enkele kansen. Een goede steekbal zet Maurice V vrij voor de keeper, maar de hoek lijkt niet zo gemakkelijk dan wij vanuit de zijkant konden beoordelen en hij schuift de bal dan ook net naast het doel. Helden is gewaarschuwd. Vooral over de rechterkant volgen met behulp van Joost diverse aanvallen maar tot echte kansen lijdt dit dan nog niet. Dan gaat de bal na 8ste min plots naar de linkerzijde waar Herman gedreven als altijd tegen Helden zich prachtig vrij speelt en ook nog doeltreffend afrond, de 0-1 is een feit. Het spel gaat vervolgens weer gelijk op en langs de kant is te zien dat Jos een goede tegenstander heeft waar hij meermaals zijn handen aan vol heeft. Maar toch weet hij zijn kansen uit te zoeken en net als een tijdje eerder wordt hij door een mooie steekbal vrij voor de keeper gezet maar met een schotje voorlangs kan hij er ook niet voor zorgen dat we een riantere uitgangspositie krijgen. Het duurt dan ook tot de 20ste min wanneer Joost zich via een rush naast zijn tegenstander werkt en doeltreffend afrondt eindelijk wordt het lichte veldoverwicht uitgedrukt in een goal en de 0-2 staat genoteerd. Maar we willen teveel ineens en met alle gelederen naar voren gericht wordt even vergeten dat de voorhoede van Helden levensgevaarlijk is en in de 21ste min is het dan ook alweer 1-2 na een razendsnelle counter. Gelukkig zijn we niet van slag en pakken het spel weer uitstekend op. Via een schitterende aanval over rechts via meerdere schijven is het voor Maurice V een eitje om een afgemeten voorzet binnen te tikken en in de 25ste min is het dan ook al 1-3. Even later blijkt echter dat we nog niet genoeg gewaarschuwd waren door het eerste doelpunt van Helden want in de 28ste min vervallen we in dezelfde fout en wederom is een razendsnelle counter de oorzaak dat Helden terugkomt tot 2-3. Met hangen en wurgen wordt de rust bereikt.

In de 2de helft gaan we onze veelzijdigheid laten zien en wordt de opstelling op diverse plaatsen aangepast. Stefan, Ruud B, Rob, Erik, Thei, Maurice V, Jos, Fons, Joost, Ruud v S en Rich

We beginnen iets voorzichter dan we in de eerste helft deden maar nu is het al snel een kans voor Ruud v S die voor de goal plots een mogelijkheid krijgt maar even twijfelt en dan net te laat is om af te kunnen ronden. Wel komt de bal dan weer snel in ons bezit en omdat Helden geen Links buiten heeft kan Thei zich over het hele veld laten zien. Als hij dan ook in het midden vrijkomt en hij de bal strak richting Ruud v S speelt laat deze de bal met een mooie schijnbeweging lopen en hiermee Rich in stelling brengt. Deze door de leiders ten zeerst getergde speler doet dan het gene wat je het beste kan doen in zo’n situatie je voeten laten spreken en een geweldige pegel in de linkerbovenhoek zorgt voor de 2-4 in de 8ste min. Helden lijkt van slag en ons verzorgde spel zorgt er in de rest van de tijd voor dat we niet meer in de problemen komen. Na een minuut of 15 is het de geblesseerde Erik die vervangen wordt John . In de 48ste min is een mooie aanval dan ook weer een logisch gevolg van ons geduldige spel en Joost tikt alsnog de 2-5 binnen. Roger valt op het laatst ook nog even in om de wedstrijd op slot te gooien.

Al met al mag ik wel zeggen een prachtige resultaat met allemaal goede spelers/leiders die met hun eigen sterke punten ervoor zorgen dat we op de zaterdag een potje kunnen voetballen want hiervoor hebben we alle veteranen nodig.

Eendracht maakt Macht