RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Deze is väör Piet!

Geplaatst op: 07-04-2022 - 860 keer gelezen

(Door: Rutger van Knippenberg & Ton Scheres)

RKSVN 4 – Boekoel 3 een nietszeggende, normale wedstrijd op 21 november 2021. Maar achteraf bleek dit toch een bijzondere wedstrijd te zijn. Namelijk de laatste wedstrijd die Piet zou fluiten. Iets waar niemand van ons bij had stilgestaan na afloop, maar wat helaas wel de harde waarheid is geworden. Zo werden de mannen van het 4e hier door π ook nog aan herinnerd op een prachtige uitvaartdienst die voor Piet is gehouden op zijn geliefde sportpark. Een uitslag van 2-2 was destijds het (zeer teleurstellende) resultaat!

Met deze kennis in ons achterhoofd werd er afgelopen zondag afgereisd naar Boukoul en zouden we koste wat kost een overwinning binnenslepen.
Op een zonnige, maar toch frisse dag werd er gestart met een karige selectie door een aantal afmeldingen en onverwachte blessure tijdens de warming-up van Thijs.
Zo waren we nog maar met 12.. als volgt;

Rob als vanouds weer in de goal.

Achterhoede van links naar rechts
Rick, Loek, Jack en Bart

3-koppig middenveld
Ton, Collin en Lars

Voorhoede
Daan, Nino en Jordy

Wissel
Martijn

Goal-tune instarters en geblesseerde assistent coaches
Thijs en Rutger

Ditmaal een mooie maar alternatieve muzikale opkomst op de grasmat van Boekoel, met het clublied van RKSVN uit de speakers (dat uit volle borst werd meegezongen) betraden de oranjemannen het veld.

Direct vanaf de aftrap waren de intenties duidelijk, RKSVN speelde vol op de aanval en enkele kansjes werden niet verzilverd. Aan de andere kant was Boukoul zeer dreigend met counters en was het maar goed dat Rob niet al zijn scherpte had verloren in de uren voor de wedstrijd. Het eerste half uur bleef de brilstand dan ook op het scorebord, totdat Jordy aan de rechterkant doorbrak, de achterlijn haalde en Collin de bal keurig in het netje deponeerde. Boze tongen beweerden dat de bal achter was geweest, maar de goed leidende scheidsrechter besloot dat de treffer (terecht) goed te keuren. Deze arbiter had overigens buiten de witte lijnen een mooie driehoeksverhouding met de leiders van beide teams, bij vragen hieromtrent verwijs ik u echter naar de betreffende heren.

Met een 0-1 stand werd het kleedlokaal opgezocht. Martijn mocht zich gaan warmlopen om de moegestreden Nino af te lossen. Onze goaltune-instarter moest ons helaas verlaten en de geblesseerde Thijs nam deze zware taak op zich. En het bleek daadwerkelijk een zware taak te worden, want in de tweede helft schalde onze goaltune nog 5 keer door de Boukoulse omgeving. Ons broekie -Collin- wist het netje nog twee keer te laten bollen en maakte hiermee een hattrick en Daan bewees weer terug te zijn van zijn blessure en hij pikte een doelpuntje mee. Tussendoor scoorde Boukoul helaas ook eenmaal en op verzoek mocht ook onze tegenstander een vreugdedansje doen op onze goaltune. Het slotakkoord van deze wedstrijd was echter aan Rick die een corner van Ton met zijn kale kletser tegen de touwen knikte. 5-1.

Piet, we hopen dat je van boven net zo hebt genoten van deze wedstrijd als wij zelf!