RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Derde nederlaag op rij Veteranen

Geplaatst op: 05-04-2017 - 812 keer gelezen

Vandaag reizen we met veel zelfvertrouwen af naar Eindse Boys, immers we hebben in al die jaren nog niet verloren van deze mannen. De volgende spelers melden zich om 4 uur bij ons Clublokaal Manuslust; Jeffrey Berben, Theo a/d Boom, Ruud Boonen, Joost Derikx, Rob Geenen, Wim Gorissen, Richard Noblesse, Erik Tobben, John Triepels, Maurice Vullers, Marcel Wellmans. Dat is tevens de bassiself. Reservespelers voor de 1ste helft; Herman Korsten en Henk Theelen. Peter Claessen neemt de functie op zich als grensrechter. Ruud van Sintfiet en Har vanPol gaan mee als supporters en zullen de wedstrijd kritisch volgen en tevens ook analyseren nadat de vorige twee wedstrijden tegen Kessel en Belfeldia verloren gingen.

In de voetbalwereld gelden soms wetten en een van die wetten is wel dat je niet voor de wedstrijd bekend moet maken dat men er na dit seizoen mee stopt. Bas stoort zich hier niet aan en maakt voor de wedstrijd bekend dat Harrij en Pierre van de Drie Eenheid na dit seizoen met het leiderschap zullen stoppen. Harrij en Pierre vanaf deze plaats alvast bedankt voor de fijne onderlinge samenwerking. De Veteranen zullen er voor zorgen dat er een gepast afscheid voor hen in het verschiet ligt. Deze aankondiging van Bas heeft volgens mij toch wel een averechtse uitwerking op de spelers gehad die de wedstrijd in moesten gaan. Geen spelvreugde, weinig motivatie, foute passes, geen overtuiging om de duels te winnen, allemaal ingrediënten om een wedstrijd wel te moeten verliezen.

Iedereen dacht wel hier zullen we de voorgaande 2 wedstrijden wel de vergetelheid in spelen, maar het pakte toch anders uit. Het spel tegen Belfeldia en Kessel zette zich voort. Net als in Belfeld en tegen Kessel was er weer een foute breedte pas op het middenveld die de 1-0 voor Eindse Boys betekende. Elke corner of vrij trap wat voor ons doel kwam was gevaarlijk mede door de lange mensen van de Boys maar ook omdat wij de duels in de lucht niet aangingen. De bovenlat bracht redding tot tweemaal toe. Wij creëerden maar weinig, geen beweging, te vroeg naar de bal toe komen waardoor we de duels in het middenveld moesten uitvechten en geen goed lopende aanvallen die we in betere tijden wel gezien hebben.

‘’We gaan hier toch zeker met de winst naar huis’’ is een van de kreten onder de rust. Herman speelt nu voor John T.en Henk komt in de plaats van Wim. Er wordt nu iets feller gevoetbald maar er volgt nu een voorzet die ongelukkig door een van ons achter Jeffrey wordt gewerkt. Ook die pech nog erbij en het staat 2-0 voor de Boys. We zetten nu alles op alles om er nog een goed resultaat uit te halen en er volgt een omsingeling om het doelgebied van hun keeper. Op een afstandsschot van Maurice heeft de keeper geen grip en de bal valt via zijn handen in het doel en het staat 2-1 De Boys staan nu met de rug tegen de muur en wij spelen achterop man tegen man. Uit een counter en een misverstand kan een speler vrij richting Jeffrey gaan maar hij hoeft niet in te grijpen want de Boy speelt de bal naast het doel. Na een opvolging van corners voor ons krijgt Rob de bal op 20meter, hij haalt volley uit, de bal dreigt in het doel te gaan maar de keeper van Eindse Boys redt op katachtige wijze.  Wat er nog volgt is een counter van de tegenstander en nu wordt deze kans wel benut 3-1 Met nog 5minuten te spelen gaan de kopjes omlaag en geven wij de moed op.

Ruud en Har schieten de kantine in en de Drie Eenheid volgt snel. Wat gaat er toch allemaal fout? We kunnen toch veel beter?

Volgende week geen wedstrijd maar een jubileumfeest met passie, inzet, feestvreugde en de wil om er met ALLE Veteranen van te genieten.