RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Derbysieger!

Geplaatst op: 09-10-2023 - 386 keer gelezen

Na de 0-5 en 7-0 overwinningen op respectievelijk Belfeld en SVC stond vandaag de eerste derby van het seizoen op het programma tegen onze buren uit Kessel. Ook Kessel was na twee wedstrijden nog foutloos dus het was ook meteen een wedstrijd om de koppositie.

Het weer zat niet tegen en dat was ook te merken aan de grote supporters opkomst van beide dorpen.
Om half 3 werd er afgetrapt en Neer wilde direct duidelijk maken wat hun plan voor vanmiddag was. De thuisploeg had in de beginfase het meeste balbezit maar creërde niet direct hele grote kansen. Kessel gaf vooral lange ballen op hun linksbuiten en probeerde hier uit gevaarlijk te worden, maar de Neerse defensie stond opnieuw goed en grote kansen werden niet weggegeven.
Na een klein half uur gespeeld te hebben kreeg Neer een hoekschop die genomen werd door Rolf en via Remy voor de voeten van Jasper kwam, die niet twijfelde en de 1-0 op het scorebord schoot. Het spelbeeld veranderde hierna niet meer en echte grote kansen kwamen er ook niet meer, op 1 kans na uit een vrije trap van Kessel die door doelman Vital over werd getikt.
Beide ploegen gingen dus aan de thee met een (terechte) 1-0 voorsprong voor de Neerse ploeg.

Na rust werd ook vrijwel direct duidelijk dat Kessel iets omgezet had en hoger druk wilde zetten om de score mogelijk om te draaien.
Echter kon Neer daar (meestal) goed onderuit voetballen. De meeste mogelijkheden bleven dan ook voor Neer via onder andere Jasper, Anthony en Rolf maar gescoord werd er niet.
In de 60e minuut was daar dan ineens Kessel die via hun aanvoerder een schot loste op het Neerse doel. Doelman Vital wist de stand op 1-0 te houden door dit schot uit de hoek te tikken. Hierna golfde het spel op en neer maar de grootste mogelijkheden bleven voor de Neerse ploeg, onder andere door uitstekend verdedigingswerk van de Neerse defensie die vrij weinig tot niets meer weggaven.
In de 81e minuut werd het duel definitief op slot gegooid door Jasper die met zijn tweede treffer voor de 2-0 zorgde na de assist van Jort. De assistent van dienst aan Kessel-zijde vlagde tevergeefs nog voor buitenspel maar werd (terecht volgens meerdere supporters) overruled door de scheidsrechter.
Hierna had Neer nog enkele mogelijkheden om eventueel de score uit te breiden, echter gebeurde dit niet en bleef de 2-0 op het scorebord staan. 

Neer geeft dus een vervolg aan hun perfecte seizoensstart met 9 punten uit 3 wedstrijden, en maar liefst 14 doelpunten voor en 0 tegen.
Volgende week staat de volgende derby alweer op het programma tegen KSV Horn in Horn. We hopen op wederom grote supportersopkomst