RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Derby in Naers voordeel beslist!

Geplaatst op: 09-05-2022 - 591 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Als voorproefje op “de Zwarte Grens” vandaag de derby met “die van Kessel”. Zo’n 400 jaar geleden ging het op leven en dood. Gelukkig zijn de tijden veranderd en heeft men voetbal uitgevonden om de oude gevoelens van strijdlust te kunnen reguleren. Dat lukt vanmiddag voor het grootste deel maar af en toe zien we nog sporen van die oerinstincten.  

In de hoofdrol voor Neer: Dave, Rens, Rob, Tom, Ruud, Thijs, Fer, John, Maurice G., Danny en Henk. Figuranten(voorlopig): Thei en Joost. Scheidsrechter is Pascal met assistent Peter.

Voor Kessel neemt de jeugd de belangrijke taak van assistent op zich, jong geleerd is oud gedaan!

Na een sterk begin van Kessel zien we kansen over en weer met een dreigender Neer. In de 15e minuut lijkt de voorsprong voor de thuisploeg een feit als Danny geheel vrijstaand op de keeper strandt. Aan de andere kant een soort van noodrem door de ijverige Fer (lost samen met Rens vandaag heel veel op!). De vrije trap is een echte “streep” maar verdwijnt rakelings langs. De irritaties lopen op en er wordt veel gemopperd op tegenstanders, scheidsrechter en ook onder elkaar. De oerinstincten?

Thijs blesseert zich bij een eigen overtreding en moet het veld verlaten voor Joost. De basis is nu erg smal, in de wetenschap dat Henk bij zijn 26e rentree nog een kwetsbaarheid voor de ploeg is. Door snel handelen van de 3-eenheid wordt Maurice V., net terug van een (vis)vakantie naar huis gestuurd om in de tweede helft nog in te kunnen vallen.

Rens speelt een goede partij vandaag als rechtsback en krijgt het op zijn heupen om als LINKSBUITEN! diep te gaan en kan de uitkomende doelman beheerst passeren. Net voor rust staat de dik verdiende 1-0 dan toch op het scoreboard.

De karpervisser vervangt na rust Danny. Thei komt binnen de lijnen voor Henk. Het eerste wapenfeit is weer voor Kessel maar het is een ongevaarlijke poging van te ver af. De lijf aan lijf gevechten eindigen onbeslist. Maurice G. heeft het zwaar te verduren en in een  typerend duel compenseert hij de brute Kesselse trekkracht met zijn airbag. Sportieve wraak volgt als hij Joost bedient die op volle snelheid maar een richting kent: Bal in het doel! 2-0. En twee tegenstanders verbouwereerd achterlatend.

We zien Rens nog een keer gevaar stichten wat bijna zijn tweede treffer betekent. De corner die volgt is de inleiding voor de treffer van Maurice V. Een eerste poging strandt en via een tegenstander komt Neer weer in balbezit. Hij wordt nog eens bediend om het af te maken. 3-0.

Kessel zit ondertussen echt niet stil maar met Dave onder de lat maken we ons geen zorgen.

Thei krijgt een niet te missen kans maar het lukt hem toch! Heeft dit iets met de toto te maken? Effe checken; Nee, hij heeft 5-0 + joker en later zal blijken hoe extra pijnlijk dit is! De strijd is bijna gestreden, het slotakkoord is voor Maurice G. Zijn supportersschare zorgt ervoor dat hij vandaag opvallend actief is en zeker eens zo veel loopt dan normaal. Hij neemt ook het toetje voor zijn rekening en hoe! De Kesselse keeper wordt voor schut gezet door een balletje tussen de benen. Met de 4-0 eindstand hebben Rob en Tom het beste in de glazen bol gekeken. De volgende week de uitwedstrijd tegen Merefeldia!