RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Degelijke wedstrijd veteranen in Horn

Geplaatst op: 07-04-2014 - 673 keer gelezen

De enige vergelijking met de vorige week is het lekkere weertje. En die ene tegentreffer natuurlijk, nu zonder gevolgen. Tegenstander Horn is echt niet minder dan Bevo maar loopt al snel tegen een onoverbrugbare achterstand op die we regelmatig uitbouwen. De 7 is niet geflatteerd en met 1 doelpunt krijgt Horn te weinig.  

Bas is weer present met een gedegen voorbereid en uitvoerig gebrachte tactische en strategische uitleg vooraf. Er blijft nauwelijks tijd over voor een fatsoenlijke warming up. Een dubbel gemotiveerde Joost wil nu weten of zijn afwezigheid vorige week iets met de nederlaag toen te maken had en stuift als gewoon langs zijn tegenstander. Zijn eerste rush moet er dan ook maar gelijk in. Tegen de harde knal heeft de Horn-doelman geen verweer. Zijn directe tegenstander kan verdere schade beperken door pittige weerstand. Horn doet in deze fase goed mee en het spel wisselt snel van helft. Enkele doorgebroken spelers stranden echter vroegtijdig of raken het zijnet. Nog niet voldoende gewaarschuwd kan een Hornspeler van afstand aanleggen. Tot zijn opluchting ziet de kansloze gelegenheidskeeper Rich, de bal via de paal weer het veld in ketsen. Dan volgen enkele mooie aanvallen van onze zijde en een doelpunt kan niet meer uitblijven. Braziliaans samenspel Herman- Fons in de 16, Niels mag het afmaken en het staat 0-2.  De 0-3 maakt alles duidelijk, Erik schiet vanaf een meter of 18 strak in de rechterbovenhoek. Niet de laatste beauty vandaag.

Coen en Fons worden in de rust vervangen door Ruud en Gerard. De tactiek wordt aangepast, Joost verhuist naar het middenveld. Dat is even wennen. Roger heeft in de rust de tip over de ver voor zijn kist staande doelman in zijn oren geknoopt. Bij de eerste de beste gelegenheid is het al raak, en verrast hij hem met een zuiver boogballetje. Het bewijs dat vleugelspel een hoger rendement oplevert dan de steekballetjes door het centrum wordt ook weer eens geleverd. Joost kan over links doorstomen en rond zelf genadeloos af, het is al 0-5. Horn is niet ongevaarlijk maar kan in de één tegen één situaties voorlopig niet profiteren. Over onze rechtervleugel loopt het ook soepel en Herman kan enkele gevaarlijke voorzetten produceren. Een daarvan kan Thei vrij inkoppen maar die trekt zijn hoofd in om Ruud de bal te gunnen. Na een goede aanname kan hij diagonaal binnen schieten, 0-6. John T. valt nog in voor Thei.  Peter maakt zijn 75e rentree na een blessure en valt de laatste 10 minuten in voor Herman. Hij heeft veel last van het konijnen graafwerk in die hoek. Nu is Horn toch echt aan de beurt en hun dik verdiende ere-treffer verdwijnt bij een rommelige situatie achter Rich. Gretig als we zijn eisen we nog de laatste treffer van vandaag op. Back Gerard is daar werkloos en gaat voorin mee uithelpen. Over zijn eerste kans zullen we maar niet te veel zeggen maar zijn doelpunt mag er zijn en past in het rijtje van vandaag.  

Er is hoop voor de thuiswedstrijd van de volgende week tegen het sterke Helden. O ja, Ruud is bijna overal bij betrokken; Als hij zelf niet scoort is het wel een assist of gaf hij de bal aan die diegene die de assist gaf, enz. Kameraad Rich vindt dat alles bij hem begint maar het wordt tijd dat onze “echte keepers” fit worden.

Opstelling:   Rich, Maurice,  Rob G., Erik, Coen, Thei,  Roger, Herman, Joost, Niels, Fons.
Reserve: Ruud, John T., Gerard en Peter.
Assistent scheidsrechter: Peter (Coen)