RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Deelname RKSVN MO12 aan Ned. Kampioenschappen MO13

Geplaatst op: 20-06-2023 - 520 keer gelezen

Zondag 18 juni(vaderdag) moesten de dames van RKSVN MO 12 met 4 dispensatie speelsters in Bergen op Zoom(1 3/4 uur rijden) bij vereniging MOC `17, voetballen voor Nederlandse Kampioenschappen 2023 MO 13.

Om 07.15 uur stond de bus, gesponsord door de organisatie van " `t penalty-toernooi te Neer " , klaar voor vertrek. Na een rustige rit kwamen we om 09.15 uur bij de wedstrijdvelden van MOC `17 aan. Eerst koffie voor de ouders en trainers en de speelsters werd het lokaal aanwezen.

Omstreeks 10.30 u werd de voorstelling van teams gepresenteerd op `t hoofdveld, aan t publiek.

De 1ste poule wedstrijd om 11.00 uur in poule A, moest RKSVN gelijk tegen `n 1 ste klasser VOC MO13 uit Rotterdam.De teams waren aan elkaar gewaagd en kansen waren er aan beiden kanten. De beide keepsters zorgden er met hun goede reddingen voor dat de ruststand 0-0 was. (2 x 11 min speeltijd). Na rust zette Neer op rechts goed, hard en scherp voor, de bal werd door iedereen voor doel gemist, waardoor n speelster van RKSVN de bal bij de 2de paal zomaar in doel kon plaatsen, 1-0 voor RKSVN. Lang plezier hadden de dames niet met de voorsprong, met een doffe knal van 16 mtr belandde de bal van de tegenstander, in de uiterste hoek van `t doel van RKSVN 1-1. Dit was uiteindelijk een terechte uitslag. Mooi resultaat!

De 2de poule wedstrijd werd op kunstgras gespeeld tegen de thuis vereniging MOC`17. De dames van MOC`17 hadden niet alleen `t thuisvoordeel, maar waren meer gewend om op kunstgras te spelen. Toch was RKSVN in de 1 ste helft de bovenliggende partij, maar de bal wilde er maar niet in. Ruststand 0-0.

Na rust een meer gelijkwaardig wedstrijdbeeld, eindstand 0-0.

3de poule wedstrijd tegen "VV De Meern", uiteindelijk tegen de winnaar van `t toernooi bleek alleen niet later, maar zag je ook al terug in deze wedstrijd, klasse verschil duidelijk aanwezig, 4-0 verlies voor RKSVN.

RKSVN werd 3de in poule, halve finales voor plaats 9 t/m 12

Neer moest tegen Boxtel spelen. Gelijkwaardige wedstrijd, eindstand 0-0. Uiteindelijk moesten penalty`s de beslissing gaan brengen, RKSVN schoot alle 3 de penalty`s erin en gingen luigend door voor 9 of 10 plaats.

Nu moest RKSVN tegen club Graaf Willen 2 VAC uit Wassenaar, wederom spelen op een kunstgrasveld. Helaas was bij de dragende speelsters, begrijpelijk de saus op en werd er terecht, wel strijdend met 2-0 verloren.

Eindresultaat, als 10 van 16 ploegen bij NK MO13 eindigen is zeker geen schande.

Oooo, nog een extraatje, RKSVN werd naar voren geroepen om de sportiviteit beker uitgereikt te krijgen, super!!

Dames proficiat met dit uitstekend resultaat. Hier kun je mee thuis komen en een succesvol seizoen mee eindigen. De trotse trainers Dan Verhaeg en Roel Henderikx natuurlijk ook gefeliciteerd.

De ouders wil ik bij deze zeker niet vergeten, voor de positieve bijdrage over de gehele dag genomen, bij vertrek en aankomst!!

N genietter