RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De wederopstanding

Geplaatst op: 25-09-2023 - 488 keer gelezen

Door Dave Nellen

Vergezeld van dreigende wolken komen de mannen van Maasbree op sportpark ’t Ligteveld aan. Vorig jaar legden zij ons het vuur aan de schenen en ook dit jaar verwachten we het lastig te krijgen. Voor het eerst dit seizoen maken we geen gebruik van gastspelers, al hebben we wel een andere scheidsrechter besteld door de afwezigheid van Pascal.

Onze leiders sturen de volgende formatie het veld op:

Achter: Dave, Ruud B., Erik, Rob en Marcel
Midden: Joost, Fer en John T.
Voor: Naard, Patrick en Danny
Wissel: Thijs, Rens en Maurice G.
Grens: Stefan

We wachten op het beginsignaal van de scheidsrechter, maar dat zal nog even op zich laten wachten. Onze vervangscheids is de tijd vergeten door een interne schilder-aangelegenheid en onze eigen Maurice is bereid om de 1e helft te leiden.

Onder een verkwikkend buitje starten we voortvarend aan de wedstrijd en de eerste kansen zijn dan ook voor Neer. Maasbree laat ondertussen wel zien dat het kan voetballen, maar voorlopig zonder gevaar te stichten voor Neers doel. We maken goed gebruik van Naard’s snelheid en hij omspeelt de keeper om daarna de bal in het lege doel te deponeren. Tenminste, dat was zijn bedoeling. De keeper gaat slim in de weg staan, zodat Naard niet kan doorlopen en een verdediger de bal nog net kan weghalen. In de 18e minuut eenzelfde situatie, alleen nu is Naard wel als eerste bij de bal en maakt zo de 1-0. Even later krijgt Patrick nog een grote kans, maar de keeper kan op de lijn nog redding brengen. Daarna is het afgelopen met de kansen voor Neer. Mvc’19 blijft strooien met cross-passes om het spel steeds te verleggen en zet ons daarmee flink onder druk. En dat we veel ballen zomaar bij onze tegenstander in de voeten spelen, helpt ook niet echt mee. De 1e grote kans voor Maasbree dient zich dan ook al snel aan, maar Dave brengt redding met zijn voet en de teruggelegde bal wordt ook tegen hem aangeschoten. Onze tegenstander komt nu de hele tijd gevaarlijk op via de zijkant om vervolgens de bal terug te leggen op inkomende teamspelers. Op deze manier weten zij maar liefst 2x te scoren (25e en 29e min.) We zijn blij dat we met deze stand de rust halen.

Voor het eerst is het leiderstrio oorverdovend stil tijdens de rust. Weten zij het ook niet meer of is dit een geniale zet om de spelers zelf te laten nadenken?

Naard en Marcel hebben verplichtingen elders en Rob kan door een blessure ook niet meer verder. Henk van Tönnes neemt de fluit van Maurice over. Deze laatste komt dan samen met Thijs en Rens  binnen de lijnen om te redden, wat er te redden valt. Patrick gaat achterin de verdediging leiden.

Een complete metamorfose na rust: Neer maakt het spel nu klein en zet veel meer druk, waardoor Maasbree niet meer in hun spel komt. We krijgen al snel een vrije trap net buiten de 16 meter en Maurice wil zijn oude glorie nog eens tonen. Dit lukt vrij aardig, als de bal over de keeper net onder de lat het doel inzeilt. En dus staat het weer gelijk. 2-2 (43e). Dit geeft Neer nog meer vertrouwen en als Maurice 4 minuten later attent reageert op Maasbree’s overmoedig rondspelen achterin, is het alweer raak. Dit keer met een tergend langzaam rollend balletje. 3-2. Het middenveld is nu van ons en dat geven we ook niet meer weg. Maasbree wordt af en toe gevaarlijk, maar niet meer zoals in de 1e helft. Een aantal hoekschoppen, die er meer dreigend uitzien, dan daadwerkelijk zijn en nog een heikele scrimmage voor Neers doel, die uiteindelijk door Rens wordt opgelost. Fer ziet een bekeken schot op de lat ziet stranden, maar de terugkaatsende bal komt bij de slim doorgelopen Danny in de voeten en deze bepaalt de einstand van 4-2 (57e).

Volgende week om 17u de uitwedstrijd tegen het Maasgouw van Harie Verstegen.