RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De veteranen en de “Viktoriacup”

Geplaatst op: 15-01-2018 - 691 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Om 11.45 komen een aantal veteranen bij Cafe Manuslust Biej Mieke bij elkaar om deel te nemen aan een “Hallenturnier”. Dit op uitnodiging van onze Duitse vrienden van Wassenberg, die hiermee waarschijnlijk een sportieve revanche hopen te nemen op het pak slaag, welke ze een half jaar eerder in Neer ondergingen. Er zal gestreden worden om de Viktoria Cup.

Ruud v. Sintfiet mag vandaag de honneurs waarnemen als de grote leider. Pierre v. Pol en Har Bessems gaan mee om te controleren of hij dit goed doet. Het resterende veteranen-voetvolk bestaat uit Maurice, Marcel, Rick, Joost, John T en Dave. Als extra kracht is Johan (Joep) Boonen aan de (te) krappe selectie toegevoegd, die een welkome aanvulling zal blijken. Hiervoor onze dank.

Onderweg worden nog net geen strijdliederen gezongen, maar de mening is unaniem:
met de (zaalvoetbal)ervaring in dit team moeten we ons bijna schamen als we zonder beker thuiskomen. Daar aangekomen, blijken de wedstrijden gespeeld te worden in 2 zaalvoetbalvelden met daaromheen een houten boarding van 1 meter hoog. Verder geen netten om het veld, dus toch nog wat uitrustmomenten, mits de bal hoog genoeg uitgeschoten wordt. De handbalgoalen zijn vervangen door de grotere exemplaren van het jeugdvoetbal.

In de taxi was een defensief strijdplan opgesteld; nl. op de cirkel verdedigen en met vlijmscherpe counters Maurice en Joost in stelling brengen. De veteranen zouden de veteranen niet zijn, als zij een vooropgezet strijdplan vanaf minuut 1 in de prullenbak deponeerden. En zo geschiedde. Meteen hoog druk en de tegenstanders vastzetten was het gevolg. Deze strijdwijze had succes, want de tegenstander werd overrompeld en de neerse veteranen wonnen deze wedstrijd uiteindelijk met 2-1.

De 2e wedstrijd werd in hal 2 afgewerkt. Hier is de boarding enkel achter de beide doelen aanwezig. De rest is omgeven met dikke muren en geen publiek, wat de wedstrijden, in tegenstelling tot hal 1, een troosteloze oostblok-sfeer geeft. Neer speelt een beduidend minder nivo, maar sleept een 1-1 uit het vuur.

De 3e wedstrijd was tegen een bekende tegenstander, namelijk de Alte Herren van Wassenberg. Dat zij zich niet nog eens de kaas van de boterham wilden laten eten, bleek wel toen zij met hun allersterkste opstelling tegen ons begonnen en ons een enorm pak slaag gaven. Dave moest 5x vissen en dat was nog aan de magere kant, gezien de kansen die zij nog misten. Om minimaal 3e en waarschijnlijk 2e in de poule te worden, moest de laatste poulewedstrijd gewonnen worden. En dat tegen een tegenstander die gelijk speelde tegen de Alte Herren van Wassenberg. Het debacle van de vorige wedstrijd indachtig, werd de tactiek aangepast. Maurice wijst ons de weg door een stevige punter vroeg in de wedstrijd tegen de touwen te kletsen. Enkele minuten later stoomt Joep op door het midden. De mandekker bij Maurice wil uitstappen,m aar op dat moment speelt Joep Maurice aan, die dan kan wegdraaien van deze tegenstander, en maakt het koelbloedig af. De tegentreffer is achteraf voor de statistieken. 2-1 winst en de 2e plaats is een feit. Door een zeer opvallend/verdacht toernooischema moeten we in de kwartfinale tegen… de alte herren van Wassenberg. Alweer.

Dat de veteranen snel leren bleek uit de vliegende start tegen deze bekenden. Afwachtend op eigen helft, werden de eerste twee foute passes van de tegenstander vakkundig afgestraft door Maurice. Zelfs de 3-0 had mogen vallen, maar helaas. En toen ging het mis aan Neerse zijde. Na een wissel stonden de mannetjes niet meer op de juiste plek. De bal werd niet meer rondgespeeld en de tegenstander profiteert optimaal door binnen één minuut tweemaal te scoren. Pierre komt van de bank rennen om in te grijpen met wissels, maar dat had Ruud zelf ook al gezien. Helaas is het kwaad dan al geschied. De tegenstander ruikt bloed en is scherper en feller. Zij lopen zelfs uit naar een 5-2. Dit is ook het einde van de wedstrijd en het toernooi voor Neer. Na de douche begeven we ons richting de tap. Hier vandaan kunnen we nog genieten van de andere wedstrijden. We verbazen ons nog over het vele male hogere nivo van een aantal andere ploegen en de look-a-like van Pierre van Pol, die driftig over het veld scheurt. Menigeen is bij het zien van het nivo blij dat er niet nog een wedstrijd gespeeld hoefde te worden.


Na de broodnodige aanvulling van liquide stoffen met onze vrienden van Wassenberg, wordt de terugreis om 21u ingezet. Één verstekeling met een zilver hoofddeksel blijkt bij thuiskomst op onverklaarbare wijze op de achterbank van de taxi te staan. Dit blijkt de Wisselbeker te zijn.
Waarschijnlijk verdiend op basis van sportief gedrag. Een appje wordt richting Wassenberg gestuurd dat ze deze beker mee krijgen na meedoen aan het penaltytoernooi. Bij Manuslust Biej Mieke wordt deze mooie dag verder afgesloten.