RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De gele-kaarten-regen

Geplaatst op: 09-10-2018 - 838 keer gelezen

Door: Eva Custers

De zon is nog maar net op als de Dames van Neer om kwart over acht bij Sjaen vertrekken om in Herten hopelijk drie punten binnen te halen. Sepp heeft voor het eerst een spijkerbroek aan dus des te meer redenen dat dit goed moet komen.

Wel een minpunt; afgelopen vrijdag is onze keepster Jolanda op de training zwaar geblesseerd geraakt en nu zijn we haar de komende drie maanden kwijt. Gelukkig wil keepster Brynja van de MO19 ons uithelpen waar ze kan, dus ook vandaag mogen we op haar rekenen. Renee T. en Robin hebben ons de avond van tevoren al veel succes gewenst vanuit Megapark Mallorca. Gelukkig voor ons doen Marissa en Anora van de MO19 deze keer mee, en ook os zeer gewaardeerde mooder Rianne van de 30+ is er weer bij. Jolanda, Roos en Lisanne zijn geblesseerd maar moedigen ons aan vanaf de bank. Roos zal de aantekeningen voor dit wedstrijdverslag maken, onder het genot van een bifiworstje en een pak melk. Eenmaal aangekomen in Herten, beginnen we iets later, om 09.36 precies, met de wedstrijd, volgens notulist Roos omdat Sepp te lang in het kleedlokaal heeft staan ‘wauwelen’. Vooraf aan de wedstrijd wordt natuurlijk onze yell ingezet; ‘Yel yel yel, Herten naar de hel’.

De opstelling is als volgt:
Brynja, Rianne, Kim, Sien, Janine, Lana, Marissa, Eva, Sianne, Demi en Senna.
Reserve: Renee V, Anora en Nina

Het fluitsignaal wordt gegeven en Demi neemt de aftrap. Er onstaat direct een eerste kans voor Eva maar de keeper van Herten is goed wakker en weet de bal uit de goal te houden. We blijven druk zetten waardoor Marissa direct een tweede kans krijgt, maar ook deze bal zit er niet in. Wel weten we er een corner uit te halen. Senna neemt deze corner maar het is ons nog niet gegund. We zijn nog maar net bezig, maar er hangen kansen voor ons in de lucht, dat voelt iedereen. Toch wordt na de corner het spel gekanteld door Herten, de spits weet onze verdediging voorbij te gaan en schiet op goal. Door een mooie redding van Brynja weten we een tegengoal te voorkomen. Brynja schiet de bal uit, en heeft zo’n mooie uittrap dat de bal bij Senna in de voeten beland, Senna schiet op goal en daar is de eerste goal voor Neer! 1-0! De bal wordt weer opnieuw afgetrapt en Marissa worstelt zich door het middenveld van Herten heen en schiet vanaf de zestien, maar helaas een te zacht schot. Marissa en Senna blijven samen gevaarlijk en dan is het moment daar; een voorzet van Marissa op Senna, die de bal keurig over de keepster van Herten heen lobt en daar is onze 2-0.

Even later krijgen we nog een mooie kans in een vrije trap, genomen door Demi, maar deze gaat helaas over. Als Herten uittrapt weet Sianne zich goed door de verdediging heen te vechten en geeft een keurige bal voor op Demi, maar Demi wordt neergehaald in het strafschopgebied. Reden voor een penalty, maar de scheids denkt daar anders over en geeft een doeltrap (?!) aan. Demi is het hier uiteraard niet mee eens en laat dit merken aan de scheids op Demiaanse wijze, de scheids kan dit niet waarderen en trekt een gele kaart, Demi moet 10 minuten gaan afkoelen. Het hele team is op z’n zachtst gezegd uitermate verontwaardigd over deze actie van de scheids, maar we moeten door want nu spelen we 10 tegen 11. De bal is voor Herten en wij zijn er nog niet bij met ons hoofd, waardoor de spits van Herten 1 tegen 1 komt met Brynja, die uitkomt maar de bal verliest. Dan doet Herten het onverwachte; namelijk open goal missen… Niet erg voor ons, zeker niet, we herpakken ons en na 10 minuten is Demi terug en ze laat ook weten dat ze terug is; met een mooie actie gaat ze drie verdedigers voorbij en legt ze de bal in de goal. 3-0! Met deze stand gaan we de rust in. In de rust wisselt Sepp Sianne voor Nina, Lana voor Renee V en Janine voor Anora. Ook besluiten we dat we echt onze mond moeten houden tegen de scheidsrechter, want deze beste man hebben we zeker niet in ons voordeel; dat merken we aan alles.

We gaan weer het veld op en de bal is nog maar net afgetrapt als Nina een bal voorzet op Demi, Demi hem weer doorspeelt naar Eva en Eva deze in de goal weet te leggen. 4-0!

Na de aftrap probeert Nina het opnieuw en schiet nu zelf op goal, maar helaas mis. Even later neemt Demi een vrije trap, maar deze belandt helaas bij de keeper in de handen waarop Demi de wind maar de schuld geeft. In ieder geval beter dan de scheidsrechter. Dan volgt er opeens een onverwachte vrije trap voor Herten in ons zestienmeter gebied. Kim, Eva, Janine en Sien vormen een muurtje, maar nog voordat de bal dichtbij de goal kan komen is daar os mam Rianne die de bal keurig uitverdedigt. We komen weer in de aanval en halen daar een corner uit; dit keer wordt het de corner met de veterstrikkertruc (zie eerdere verslagen…). Vandaag gaat deze truc wel goed en kan Marissa op goal schieten, maar helaas belandt de bal in de zijkant van het net.

Sepp brengt daarna een wissel in, Kim gaat eruit en Lana komt erin. Lana neemt Eva over op rechtshalf en Eva gaat voorstopper spelen. Nina waagt weer een schot op goal maar mist voor de vierde keer, de frustraties lopen hoog op bij Nina want ze moet en zal scoren deze wedstrijd… Niet alleen deze frustraties lopen hoog op, ook de frustratie richting onze tegenstander loopt bij iedereen hoog op. Herten heeft inmiddels in de gaten dat ze het niet van ons gaan winnen qua spel en besluiten het te proberen met venijnig spel, waar de scheids helaas (nog) niet voor fluit. Even later verdedigt Eva de spits van Herten die de bal probeert vast te houden, maar de spits van Herten zit niet te wachten op verdediging en haalt Eva neer en trapt na. We verwachten dan toch nu echt wel een rode kaart voor Herten maar de scheids doet het onverwachte en haalt twee gele kaarten tevoorschijn; zowel de spits van Herten als Eva mogen het veld verlaten wegens ‘agressief gedrag’. De rest van het team besluit zich hier maar bij neer te leggen en er hopelijk nog een paar doelpunten uit te halen; Marissa maakt een prachtige goal, vanuit de 20 meter weet ze de bal feilloos links in de kruising te leggen; 5-0!

Ook Nina is vastbesloten haar goal nog te maken vandaag en geeft alles wat ze in huis heeft. Er wordt wel vier keer achter elkaar afgevlagd voor buitenspel maar uiteindelijk komt Nina 1 tegen 1 met de keeper maar schiet toch naast. Renee V besluit dit geheel vanaf de bank te redden door heel hard ‘JAAA’ te roepen, zodat de scheids misschien toch nog dacht dat het een goal was. Helaas mag ook dit niet baten. Maar, Nina heeft het ook niet nodig want de vijfde poging is het moment daar; de bal zit erin! Het slotakkoord is dus voor Nina met de 6-0. Terwijl Nina danst over het veld wordt er afgefloten en eindigt de wedstrijd in een 6-0 voor Neer. Op naar de thuiswedstrijd tegen Maasgouw volgende week!