RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De geitjes in de wei

Geplaatst op: 17-10-2022 - 552 keer gelezen

Het is weer zondagmorgen en dit maal mochten de geitjes zich weer verzamelen om 8.45. Lekker optijd dus. Onze tegenstander van vandaag is FC Roerdalen. Om het lekker saai te houden was iedereen optijd en was niemand iets vergeten dus die boetepot werd weer niet gespekt. Om 9.45 klinkt het startsignaal en begint de wedstrijd. We beginnen erg sterk en hebben zelfs na 30 seconde al de eerste kans. Helaas was deze mis. Daarna mag Roerdalen even op onze helft voetballen, maar dit laten we natuurlijk niet te lang toe. We komen terug en creëren een aantal kleine kansen. Maar ook hier krijgen we geen doelpunt uit. Na een dik kwartier krijgen we een vrije trap net buiten de 16 meter. Demi legt de bal goed neer en schiet.. GOOAAAALL! De geitjes staan met een dik kwartier op de klok met 1-0 voor!! Het lijkt wel of Neer dan ook wakker is en wil scoren. Nikki krijgt de bal en is de laatste man al voorbij, helaas lukte het haar niet om 1 op 1 met de keepster te scoren.. Er ontstaat frustratie bij Roerdalen en ook de trainers laten zich horen..

Onze scheids is niet zo gedient van het commentaar en zet de trainers van Roerdalen achter de afrastering. Roerdalen word hierna iets sterker en krijgt ook een vrije trap. Gelukkig kan Fay hem onschadelijk maken en komt hij zo bij Brynja in de handjes. Met 1-0 voorsprong gaan wij geitjes de rust in. Even een peptalk krijgen van Sepp zodat we nog wat goaltjes gaan maken de tweede helft. Ook de tweede helft beginnen we weer sterk. Ook nu is de eerste kans binnen enkele minuten, want we krijgen een corner. Helaas lukt het bij deze ook niet om hem erin te schieten. Hierna verslappen we een beetje en krijgt Roerdalen wat meer kansen. Wat wij niet doen, doet Roerdalen wel en ze scoren de 1-1 uit een corner... We willen hier van alles over zeggen, maar we houden het netjes. Kom op dames, dan een tandje erbij! We willen winnen!!! Zo gezegt, zo gedaan. Fay scoort in de 60ste minuut de 2-1 netjes de goal in. We zijn weer een stapje dichter bij de overwinning, maar we zijn er nog niet. We hadden bijna een goude wissel moment. Nina stond nog geen 5 minuten in het veld en had een HELE GROTE kans. Ze was 1 op 1 met de keepster en schoot toen mis.. We zullen maar zeggen; wat op de training al niet lukt, kan in een wedstrijd ook niet..

Hierna krijgen we nog wel iets van kansjes, maar niks bijzonders wat ik jullie nog wil vertellen. Het eindsignaal klinkt en met 2-1 hebben de geitjes gewonnen!! Hiermee komen we op de 2de plek te staan! Prachtige prestatie van ons. Volgende week zondag hebben we lekker een weekje rust en daarna gaan we ons weer klaarmaken voor de volgende wedstrijd. Voor nu hebben de geitjes lekker rust en zijn ze uit de wei gehaald.