RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De droom die werkelijkheid werd

Geplaatst op: 04-10-2021 - 757 keer gelezen

Door: Daan Metsemakers

Carli hoefde me vanochtend niet wakker te schudden en ik zat al ruim voor de wekker ging aan een lekkere tas koffie. Vandaag was namelijk de dag dat het moest gebeuren! Na het gelijkspel van vorige week tegen het 2000e van SVC moesten vandaag de 3 punten in Neer blijven.

Eenmaal aangekomen in het kleedlokaal waar we weer als vanouds konden genieten van prachtige beats bleek dat een van mijn jongste teamgenootjes -Lars Janssen- voor een daverende verrassing had gezorgd. Een bokaal voor de 'man of the match' die wekelijks uitgereikt gaat worden aan degene wiens prestaties deze speelronde zijn opgevallen. Vanwege zijn formaat is hij direct omgedoopt tot de 'Joost Gorissen Trofee'. Ik stond te popelen om het veld op te gaan.

De op het laatste moment opgetrommelde scheidsrechter Henk Theelen stond al klaar om de wedstrijd in goede banen te leiden en onze tegenstander DES Swalmen 4 had ons al voorzien van een applaus nog voor we opgesteld waren. Ik mocht van vriendjecoach beginnen in de basis ook al train ik niet, dat omdat vriendjeleider liever pas in de tweede helft begint. 
In de motregen gaan we van start en we merken gelijk dat we de overhand hebben in de wedstrijd. Ik sta samen met Jos en Martijn voorin en achter mij op het middenveld staan Tonnie, Collin en Lars. Als ik goed kijk staat achterin nog Rick en Loek centraal en Thijs en Yorrick op de flanken.
In de goal staat Rob nog naar mij te zwaaien. Op de bank zitten Jordy, Mark, Bart en Rutger. En Nino is helaas geblesseerd maar verzorgt wel de goaltunes, die zal hij vaak moeten instarten vandaag.

Nadat we onze Swalmense tegenstander al helemaal de bus in hadden gestuurd waren ze in de 22e minuut zo uitgeput dat ik door mijn teamgenootjes werd vrijgespeeld en de 1-0 kon binnenlopen. Nadat ik nog enkele kansen vakkundig om zeep had geholpen kreeg ik in de 45e minuut opnieuw een prachtige bal vanuit het middenveld. Ik knipoogde even naar de keeper, maakte een een-tweetje met de beste man en schoof de 2-0 binnen. Direct hierna mochten we het kleedlokaal opzoeken voor een welverdiend tasje thee.

Omdat de thee me zo goed smaakte besloot ik om in de tweede helft maar even op de bank te blijven zitten, zodat ik rustig aan mijn tasje kon slurpen. Wout en Carli stonden langs de kant en Wout was licht teleurgesteld dat hij de 2e helft niet van mijn kunsten kon genieten. Jordy, Bart en Rutger kwamen de gelederen versterken.

In de tweede helft scoorden nog Jos, Martijn en Rutger (sidenote: deze goals waren veel mooier dan die van mij), tot ik er weer in mocht. In de 88e minuut kreeg ik op randje 16 de bal, speelde ik hem bij een tegenstander door de benen en ramde ik de 6-0 in de korte hoek. De hattrick was compleet! Nu konden mijn teamgenoten toch niet meer om me heen als man of the match?

Licht gespannen vanwege deze uitreiking ging ik na de wedstrijd het kleedlokaal in. De goals van Martijn en Rutger waren beauty's en Yorrick en Rick speelden een puike partij in de verdediging. Rob hield de 0 en onze middenvelders hadden me legio kansen bezorgd. Wie-o-wie zou de eerste Man of the Match bokaal mee mogen nemen?

Onze leider had natuurlijk weer het luidste woord bij de uitreiking en hij maakte al snel aan alle onduidelijkheid een einde: ik was de aller eerste Man of the Match van RKSVN 4 en mocht met de Joost Gorissen Trofee naar huis. Man wat een gaaf gevoel! Dit heb ik nog even flink gevierd in de kantine en daarna heb ik Carli toch moeten verwittigen dat ze deze week helaas op de bank moet slapen.. Nu dromen dat ik net zo'n mooie goal als Rutger kan maken volgende week.