RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De derde helft!

Geplaatst op: 19-05-2016 - 726 keer gelezen

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Kessel op het programma. Een wedstrijd die normaal gesproken niet beslist wordt tijdens de reguliere speeltijd, maar pas in de derde helft. We konden ons dus opmaken voor een uitputtingsslag, maar alvorens het zover was, hadden we al te maken met de eerste veteranen die uitputtingsverschijnselen vertoonden. Voetballen in en tegen Kessel betekent voor vele dat de fiets tevoorschijn wordt gehaald, banden en licht worden gecontroleerd, en door de vrouw nog worden nageroepen "Esse mer neet op dien kloate vals esse noa hoes haen kums". 

Van ossenkopstuur tot zoepfiets, het stond allemaal te blinken voor het café. Vol goede moed werd er door een groot gedeelte van de veteranen per fiets naar Kessel gefietst. Er werd nog geroepen door iemand dat John Bouten en Jeffrey op kop moesten fietsen zodat de rest uit de wind kon blijven en zo krachten kon sparen voor de wedstrijd. Met een tempo waarop Max in zijn jonge kartdagen jaloers op zijn werd er naar Kessel gefietst. Met een groot gevloek en getier kwam het peloton aan op sportpark de Roode Egge. Het was Ruud die zijn beste voetbalvriend verwenste vanwege het razendsnelle tempo wat hij hanteerde. Gevolg was dat Ruud zijn trui al moest verwisselen alvorens hij een meter had gevoetbald. Sterker nog, hij had zelfs een helft rust nodig voordat hij kon beginnen met voetbal.

Er werden nog snel wat afspraken gemaakt voordat we echt gingen voetballen. We drinken straks geen halve liters! Missjien de ierste, mer veur de rest neet mier. "En eederein aet vanoavendj toes". 

Er werd afgetrapt in een mager zonnetje en in een ijskoude wind. Het was snel duidelijk dat we vandaag niet de beste vorm hadden. Teveel balverlies, slechte passes, gegrauwel ...... Gegrauwel, nog wat gegrauwel, buitenspel lopen terwijl je met 2 spelers vrij naar de keeper kan lopen, en keer op keer de diepte zoeken, terwijl de vrije man naast je staat. Deze zin geeft eigenlijk vrij goed weer hoe de wedstrijd verliep. Maar het was John die vanuit 25 meter droog op goal schoot en de bal in de linker benedenhoek zag verdwijnen. Nu werd er door de spelers van Kessel gegrauweld richting hun eigen keeper. Een bal die door iedereen werd beschouwd als een "opraapbal" werd door de keeper verkeerd ingeschat en rolde langzaam in het doel. De 0-1 zou moeten leiden tot meer en dat klopt ook nog eens. Alleen was dat meer voor Kessel ipv meer voor Neer. Een afstandsschot werd door Jeffrey nog goed gekeerd, maar tegen de rebound van een Kessel speler had hij geen verweer. Daar waar het al lang 0-2 of meer op het scorebord had moeten staan, was de 1-1 het gevolg. Niet veel later speelde Fons zich vrij op de rand van het 16m gebied. Met links draaide hij de bal richting kruis, maar via binnenkant kruising ketste de bal terug het veld in. De rebound van Thei spatte onderkant lat wederom terug het veld in en de keeper was de lachende derde die de bal wegplukte voor een eventuele derde poging. Dezelfde Thei werd goed aangespeeld op rechtsbuiten en een prima pass was het gevolg die door Herman vanuit de linksbuitenpositie naar binnentrekkend, in het doel werd getikt. Een mooie aanval waar goed voetbal aan vooraf ging. Nog net voor de rust mocht Fons nog de 3-1 maken. Een terechte weerspiegeling van de kansen, maar van de andere kant verdiende we ook niet meer, omdat het af en toe meer leek op de bekende draak ipv voetbal.

Al snel na de rust wordt de aansluitingstreffer gemaakt door kessel. Een voorzet van rechts wordt notabene door de laatste man van kessel, met het knievolley in de kruising getikt. Niet te houden voor Jeffrey. Het leek erop dat het fietsen ons geen goed had gedaan en een hongerklop zat er aan te komen. Of zaten we al met onze gedachte bij de frikandelhapjes en het bier? Het duurde gelukkig niet lang en de 2-4 werd gemaakt. Via een mooie 1-2 combinatie werd John door Niels vrij gespeeld voor de keeper. Wederom een rolletje naast de keeper die binnenkant paal in het doel verdween. Dat John er niet gerust op was dat de bal in het doel zou verdwijnen was wel duidelijk. Een sprint achter de bal was het gevolg, mocht hij via de paal terugkomen dan kon hij alsnog scoren. 

Helaas heeft de schrijver van dit verslag de derde helft niet kunnen meemaken. Ik nodig de veteranen uit om de sterke verhalen als reactie op dit verslag te plaatsen. Ben benieuwd of dat John thuis heeft gegeten.

Opstelling: Jeffrey, Wim, Gerard, Niels, Erik, Roger, Thei, John, Rich, Fons, Herman.
Reserves: Danny, Ruud.