RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De comeback van Horn

Geplaatst op: 17-09-2018 - 831 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Met een prachtig voetbalzonnetje komen de Neerse veteranen bij elkaar op sportpark Ligteveld voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019. De tegenstander, Horn, waar al enkele jaren niet meer tegen gevoetbald is, wordt veel kwaliteit toegedicht. Na het, misschien net te eenvoudige, doelpunten-festijn van de week ervoor in Beesel, hebben de (jonge?) honden zin om zich met deze tegenstander te meten. Zeker nadat bekend wordt, dat zij ook nog eens 1x per week trainen (van horen zeggen). Na Ruuds wedstrijdbespreking, deze week door iedereen te begrijpen, i.v.m. afwezigheid van Bas, is de opstelling als volgt:

Dave, John, Rick, Rob, Erik, Joost, Roger, Henk, Maurice, Danny, Fons
Reserve: Thei, Naard, Patrick, Ruud.
Wedstrijdhoogtepunten-notulist: Herman

Naard neemt de vlag ter hand en wordt daar in de 2e helft door Peter van verlost.

Om 17.00 fluit Pascal voor het begin van de wedstrijd en trapt Neer af. De strategie blijkt al snel hetzelfde te zijn als bij veel tegenstanders die tegen Neer voetballen: Horn kijkt lijdzaam toe hoe Neer de bal laat rondgaan. Het verschil met veel tegenstanders is dat, als zij de bal hebben, zij razendsnel omschakelen en de diepte opzoeken.

Het eerste gevaar is van Neerse zijde, als Roger een geplaatst schot net over het doel ziet gaan. Neer laat Horn in de beginfase niet opbouwen en verovert steeds snel de bal. Bij zo’n verovering zet Danny Joost voor de keeper en deze maakt het in de 8e minuut eenvoudig af. 1-0. Horn snapt dat het uit een ander vaatje moet gaan tappen en brengt nu sneller hun spitsen in stelling. Uit één van de nog spaarzame aanvallen schiet Horn over het doel van Dave. Danny raakt nog de paal en de spits van Horn schiet op onze deklat.

Tegen het einde van de 1e helft missen we de grootste kansen van de wedstrijd. Eerst mag Joost alleen op het doel afgaan en probeert met een lob de keeper te verschalken, terwijl er nog een Neerse spits mee loopt, en nog geen minuut later lobt ook Maurice in een 1 op 1 situatie in de handen van de keeper.

Na de thee worden Maurice, Erik, Fons en Rick vervangen door Patrick, Thei, Ruud en Naard.

Horn gaat zich vanaf nu meer met het middenveld bemoeien en Neer heeft daar eigenlijk geen goed antwoord op. Alleen heeft Horn nog niet gerekend op de snelheid van Naard en via een assist van hem kan Danny in de 7e minuut voor de 2-0 zorgen. Het spelbeeld is ondertussen veranderd en Horn valt steeds meer aan. Roger voelt zich een roepende in de woestijn als hij voor de zoveelste keer aangeeft dat hij steeds 2 man moet afhouden, nl. de nr. 12 en nr. 6. Vooralsnog is er niemand die hem een passend antwoord geeft en Horn krijgt steeds meer mogelijkheden. Dat het counteren in Neer niet vreemd is, bewijst Danny als hij Naard in de 19e  minuut 1 op 1 voor de keeper zet. Deze laat op zijn beurt weer zien hoe zoiets afgerond moet worden: gewoon om de keeper sprinten en intikken en dus 3-0. Joost blijkt een vlotte leerling en flikt dit kunstje 3 minuten later op identieke wijze en is daarmee de maker van het 11e doelpunt van het nog prille seizoen. 4-0 in de 22e minuut. Maurice komt nog in de plaats van John na een fysieke aanvaring met een tegenstander.

De betere conditie van de tegenstander lijkt zich nu uit te betalen, want Neer verspeelt veel simpele ballen en Horn krijgt nu kans op kans. Aan de spits van Horn zijn deze niet besteed en als hij zelfs zijn eigen spelers in kansrijke positie vloert, lijken we weer met de nul weg te komen.

Helaas denkt de nog steeds vrij staande nr. 12 daar anders over en plaats de bal eenvoudig in de hoek als Neer niet adequaat ingrijpt. 4-1. Als pleister op de wonde voor de Hornse spits, maakt deze nog de 4-2. Verder zal de comeback niet komen, maar in ieder geval wel een leuk team om terug in de competitie te hebben. Pascal fluit voor het laatst op deze sportieve middag en iedereen maakt zich op voor de 3e helft met de traditioneel vele rondjes en “det is een gooje, want dae geuft dr eine weg”-liedjes van de gemiste verjaardagen van de zomer.