RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De Yell van de Roggel-Neer derby…

Geplaatst op: 24-09-2018 - 779 keer gelezen

Door: Eva Custers

Het is weer een vroege zondagmorgen als in het kleedlokaal van RKSVN Dames 1 nog gauw de tactieken worden doorgenomen onder leiding van de net geïnstalleerde trainer Sepp Heijnen (hierna ‘Trainert’).

Iedereen maakt zich op voor de eerste wedstrijd van het seizoen: vandaag staat SV Roggel Dames 1 op het programma.

We hebben deze keer versterking van de meiden van de A; Lois en Marissa. Zelf zijn we met 13 spelers en onze Mieke staat nu aan de andere kant van de lijn als een echte leider.

De vrijdag ervoor is er op de training flink geoefend met het nemen van corners en het goed ingooien. De Trainert geeft ons voor de wedstrijd dan ook nog snel wat tips, iets met ongeïnteresseerd veters strikken op het veld en dan toch opeens meedoen en scoren. Er wordt besloten dat Demi deze taak op zich mag nemen.

De rest van de tactieken kunnen helaas niet gedeeld worden in dit verslag, anders zouden we teveel gaan weggeven…

Het gras is nog nat als we veld betreden voor een warming-up. Er wordt gespeculeerd over de kwaliteiten van de tegenstander, het is namelijk al een tijdje geleden dat we de Roggel-Neer derby hebben gespeeld. Als het bijna 10 uur is wordt grensrechter Joost nog gauw uit bed gebeld, die had een stille hoop dat de wedstrijd werd afgelast wegens teveel regenval.

Maar de dames van RKSVN zijn echte strijders en ook een beetje regen gooit geen roet in het eten.

De opstelling is als volgt;
Jolanda, Lisanne, Kim, Janine, Sien, Roos, Renee T, Eva, Senna, Demi en Lois.
Reserve: Renee V, Lana, Marissa en Nina.

Als het fluitsignaal is gegeven (door een Roggelse scheidsrechter nota bene, bij gebrek aan een eigen… Extra obstakel!) wordt er direct druk gezet vanuit de Neerse dames. De Trainert geeft ons vanuit de zijlijn mee dat er ‘fanatisme’ uitgestraald moet worden en dit lukt. De bal blijft de eerste 5 minuten goed in bezit van Oranje.

Roggel heeft wel een aantal jongere spelers die over flinke conditie bezitten, dus er wordt al opgemerkt dat we het nog wel eens zwaar zouden kunnen krijgen. Na 10 minuten de bal rondpingelen en dichtbij de goal komen zit er nog geen bal in, maar dan is daar opeens Renee T. die daar verandering in brengt. De Roggelse verdediging wordt makkelijk uitgespeeld en met een hard schot van Renee T. in de kruising staat het 1-0 voor Neer. Een goed begin!

De bal wordt weer afgetrapt en binnen no time breekt Demi door de verdediging heen en komt 1 tegen 1 te staan, en onze Deems zou onze Deems niet zijn als ze dit niet makkelijk uitspeelt en die bal in de goal legt. 2-0 voor de Neerse Dames.

Maar we zijn er nog niet! Nog geen kwartier bezig en we merken dat we toch hard moeten blijven werken, want de Roggelse Dames zijn snel. Heel snel. Maar Snelle Senna is sneller. Zo snel dat ze de door Janine voorgezette bal keurig in het doel legt.

3-0! Er wordt weer afgetrapt en dan is ons moment daar; de eerste corner voor ons.

Renee T, heeft de eer deze corner te nemen. Kim, Loïs en Eva doen voorin hun best wat onrust te creëren bij de tegenstander, Demi doet de schoenvetertruc terwijl Senna de bal afwacht bij de eerste paal.

Dit gaat niet helemaal zoals gepland en de bal belandt helaas toch bij de tegenstander. De Trainert aanschouwt dit geheel vanuit de zijlijn en concludeert dat het ‘voor nu niet uitmaakt en dat we het na de winterstop allemaal wel zullen begrijpen’.

Deze corner gaat dan misschien niet helemaal goed; de daaropvolgende schoten op doel en corners wel. Eva maakt de 4-0 en daarna legt Senna er nog twee in,

Terwijl Lisanne en Kim achterin alles goed bewaken schiet Demi nog twee keer raak en ook Marissa weet de keeper te passeren en het balletje erin te leggen.

Onze Jolanda begint het al koud te krijgen daar helemaal alleen in de Neerse goal. Vervolgens doet Renee nog een keer gevaarlijk bij de goal en ook deze bal zit erin; 10-0!

Het slotakkoord is weer voor Marissa, die met gemak de keeper weer passeert en de bal in de rechterhoek plaatst. 11-0!

Een droomuitslag voor de Neerse Dames en hun nieuwe Trainert, dit smaakt naar meer… De zelfbedachte yell van Renee V. heeft hier wel zeker aan bijgedragen; ‘Yel Yel Yel, Roggel naar de Hel’. Renee V. belooft om volgende week tegen Baexem weer een nieuwe poëtische zin te bedenken zodat we hopelijk ook deze derby kunnen winnen… Wordt vervolgd…