RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

De Leeuw schakelt dapper RKSVN uit

Geplaatst op: 19-05-2014 - 661 keer gelezen

Afgelopen zondag stond de return tussen vv de Leeuw en RKSVN op het programma. De vorige wedstrijd werd gewonnen met 2-4 door de Leeuw. RKSVN moest vandaag dus alles of niets spelen om nog kans te houden op de volgende ronde.

Waar de Leeuw vorige week binnen een minuut een doelpunt op het scorebord zette was het nu RKSVN dat binnen vijf minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Dave Michels schoot van 30 meter afstand op doel en de bal zat tegen het net aan. De doelman van de Leeuw stond namelijk te ver uit zijn doel.

RKSVN liet zich terugzakken en ze probeerde te voorkomen dat de Leeuw de gelijkmaker kon maken. De tweede periode van de eerste helft had RKSVN het overwicht in handen en hadden zij de kansen op de 0-2. De rust werd echter bereikt met een 0-1 voorsprong voor RKSVN. De Leeuw begon zich ernstige zorgen te maken want als de 0-2 zou vallen dan zou er nog een verlenging aan te pas moeten komen.

In de tweede helft was het de Leeuw wat RKSVN geheel onder druk zette. De Leeuw trof hier echter geen succes in want doelman Dave Nellen hield RKSVN een paar goed op de been. Zou het dan toch nog kunnen? Wil Thiesen had gedurende de tweede helft misschien nog wel de beste kans van de wedstrijd. Maar ook de doelman van de Leeuw was in een één tegen één situatie met Thiesen niet te passeren.

RKSVN moest iets doen om een doelpunt te maken. Er werd besloten om achterin één tegen één te gaan voetballen. RKSVN was er op gebrand om de 0-2 te gaan maken. Maar tot grote kansen kwam dit helaas niet. Doordat RKSVN achterin behoorlijk wat ruimte open liet maakte de Leeuw hier gebruik van. Aanvaller Robin Kleintjens tekende voor de 1-1. Bij deze stand zou de Leeuw de volgende ronde behalen.

Maar RKSVN gaf zich nog niet verloren en knokte zich terug in de wedstrijd. Door een doelpunt van Ramon Berben. Het geloof was er nog bij RKSVN, want er waren nog ruim zeven minuten te voetballen. Doordat RKSVN steeds meer risico’s begon te nemen was het uiteindelijk Etienne Mees die de droom in duigen liet vallen voor de ploeg uit Neer. Uit een goede counteraanval maakte hij de 2-2. Dit betekende dat RKSVN in de resterende vier minuten nog twee maal moest scoren. Hier kwam het helaas voor de gasten niet meer van.

Dat betekent dat vv de Leeuw de volgende ronde bereikt. De Leeuw speelt volgende week tegen de winnaar van het duel Hebes-Roosteren wat zondag pas om 18:00 uur begon.

Bron: Indewandelgangen.com