RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De Leeuw maatje te groot voor RKSVN

Geplaatst op: 12-05-2014 - 745 keer gelezen

In het tweeluik met RKSVN heeft VV De Leeuw goede zaken gedaan. In de eerste ronde van de nacompetitie, waarin gespeeld wordt voor promotie naar de Derde Klasse, ontving de club uit Neer de rood-witten uit Brunssum, waarin de gasten met 2-4 te sterk bleken.

Al vroeg in het duel was duidelijk dat De Leeuw een maatje te groot bleek voor de oranje enclave van RKSVN-trainer Arno Coenen. Jeffrey Geurts, absolute topschutter aan de kant van De Leeuw, slalomde al na een paar seconden door de defensie, waarna hij op simpele wijze voor de 0-1 kon aantekenen. Ook in het vervolg van de eerste helft waren de grootste kansen voor de gasten, maar De Leeuw-spits Robin Kleintjens had het vizier niet op scherp staan en faalde tot tweemaal toe jammerlijk. Bovendien had De Leeuw recht op een strafschop toen Etiënne Mees duidelijk werd gevloerd. Scheidsrechter Engelen besloot echter anders, tot grote ergernis van met name De Leeuw-trainer Pascal Stofberg.

Na de thee leek Engelen zijn fout goed te maken toen Kleintjens opzichtig naar de grond ging. De leidsman kon in dit geval opnieuw niets anders dan de bal op de stip te leggen. Oog in oog met RKSVN-doelman Dave Nellen kon Geurts koelbloedig de score verdubbelen: 0-2. De schutterende doelman, vorige week nog voortreffelijk in het duel met Haelen, zag even later een snoeiharde inzet van Kleintjens via de onderkant van de lat het doel uitspringen, maar scheidsrechter Engelen merkte op dat de bal de achterlijn gepasseerd had. Hierdoor liep De Leeuw uit naar de dikverdiende 0-3. Hierna vond De Leeuw het welletjes en schakelde een tandje terug. Een slordigheidje in de opbouw zorgde ervoor dat Ramon Berben de aansluitingstreffer kon maken: 1-3. RKSVN rook bloed, maar de uitblinkende doelman Nick Frolichs hield tot tweemaal toe De Leeuw op de been. Met enkele snelle spelhervattingen bracht Frolichs spits Bram Peters in de positie de 1-4 te maken, maar Peters kon het net niet vinden. Jeffrey Geurts deed dat wel. En wel voor de derde keer deze middag. Na een splijtende pass van Mees, was het voor Geurts een koud kunstje om zijn derde van de middag te maken en hiermee voor de bevrijdende 1-4 te zorgen. In de slotminuut deed RKSVN uit een vrije trap nog iets terug, waardoor er na 90 minuten 2-4 op het scorebord stond.

Een prima uitgangspositie voor De Leeuw dus, dat in de return volgende week op Sportpark Klingelsberg het karwei kan afmaken en zich kan plaatsen voor de tweede ronde in de nacompetitie. Voor RKSVN de laatste kans om zicht te houden op promotie naar Derde Klasse. Hierin zal Roosteren of HEBES de tegenstander zijn.

Bron: Indewandelgangen.com