RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De JO 9-1 op het NK!

Geplaatst op: 10-04-2017 - 721 keer gelezen

In oktober heeft de JO-9-1 op het Districtskampioenschap Zuid II in Cuijk een ticket verdient naar het open Nederlands Kampioenschap voor clubteams in Castricum. Dat toernooi voor JO-9 teams vond afgelopen zondag, 2 april, plaats in Castricum.

Omdat Castricum niet naast de deur ligt en we ons zondagmorgen al om 9.00 uur moesten melden besloten we er een tweedaagse tour van te maken. Op zaterdag verzamelden we om 12 uur op de parkeerplaats bij het voetbalveld. De jongens en de papa’s die meegingen waren duidelijk klaar voor een spannend mannenweekend! Nog even controleren of we alles bij ons hadden en hup: richting Noord Holland. Onderweg hadden we een tussenstop ingepland bij de Amsterdam Arena. Daar werkte Ajax 1 namelijk een laatste training af voor de klassieker tegen Feyenoord. Die training is dan altijd in de Arena en open voor publiek. We waren mooi op tijd, maar het duurde nog even voordat we naar binnen mochten. Het fouilleren van het publiek nam veel tijd in beslag (later meer daarover).

Illegaal vuurwerk
Toen we uiteindelijk in het familievak zaten was de training net begonnen De buren in het vak naast ons (de F-side) maakten hun reputatie maar weer eens waar. De spelers werden niet alleen luidkeels toegezongen, maar ook met vuurwerk en fakkels ‘aangemoedigd’. Bijzonder, want op internet stond toch heel duidelijk: “Vuurwerk niet toegestaan”. De knallen klonken in het grotendeels lege stadion als donderslagen. Met de vingers in de oren keken de jongens hun ogen uit. Na deze begroeting werd de training van een uurtje rustig afgewerkt en beperkte de F-side zich tot gezang. Toen de training echter afgelopen was en spelers op het veld afscheid namen, werden de zakken van de supporters nog even leeggemaakt. Met als gevolg dat het leek alsof de tribune helemaal in de fik stond. Een rookontwikkeling waar de DSM in haar beste jaren niet aan kon tippen. En dat alles begeleidt door knallen van spul dat zelfs in België illegaal is. Bij het naar buiten lopen toch nog even aan een suppoost gevraagd of de F-side ook wel gefouilleerd was. “Jazeker, we hebben geen idee hoe ze het vuurwerk naar binnen gesmokkeld hebben”, was het antwoord in onvervalst Amsterdams. Daarna op “De Toekomst”, het trainingscomplex van Ajax, gaan kijken, waar we op een boardingveldje nog een potje gevoetbald hebben tegen een paar locals.

Papa’s in de jeugdherberg
Vervolgens de auto weer in voor het laatste stuk naar de jeugdherberg in Egmond. Na het uitpakken van de spullen snel frietjes eten in het dorp en richting het strand om uit waaien. Weer terug in de herberg nog even wat gespeeld en toen was het tijd om te slapen. Of ja, de mannen gingen in bed liggen (en alles behalve slapen) en de papa’s konden eindelijk aan het welverdiende biertje of twee ...

De volgende ochtend waren de jongens allemaal al ruim voor de wekker wakker. Wedstrijdspanning? Na het ontbijt reden we naar Castricum. De opening van het toernooi was wederom formele gelegenheid waarbij alle 32 teams voorgesteld werden en zich in een grote halve cirkel moesten opstellen voor het Wilhelmus, dat door een klein orkestje live werd gespeeld. Waar we in Cuijk de tekst nog niet machtig waren, werd er nu schouder aan schouder toch al zachtjes meegezongen.

Aangevallen door Zeerobben
Onder een strak blauwe hemel met een heerlijk zonnetje was het daarna tijd voor de eerst wedstrijd tegen FC Den Helder. Op kunstgras ……. De zaterdag eiste meteen zijn tol want het leek wel of ze besloten hadden op het veld verder te slapen. Nog voor de wedstrijd goed en wel bezig was stonden we al met 3-0 achter. Aan alle kanten werden we voorbij gelopen. In de rust werden de zaken even goed opgeschud en dat werkte. De tweede helft ging gelijk op en een eretreffer hing in de lucht, maar zat er helaas niet in. Toch een puik herstel van de dramatisch eerste helft.

De tweede wedstrijd tegen SV Spero uit Elst op gewoon gras werd ondanks de afspraken vooraf, weer te slap begonnen. Deze keer lukte het niet het tij in de rust te keren en een verdiende 2-0 nederlaag was het resultaat.

Na twee nederlagen zonder te scoren was het in de laatste poulewedstrijd tegen het ongeslagen SV Nootdorp zaak in ieder geval een doelpunt te maken. Op het veld ontspon zich een spannende strijd op het scherpst van de snede. Na een paar goede kansen was het uiteindelijk RKSVN dat de 1-0 liet aantekenen. De druk van Nootdorp nam toe maar met het nodige kunst en vliegwerk werd de overwinning over de streep getrokken.

Na de gezonde lunch stonden de Zeerobben uit Harlingen tegenover ons. Over deze wedstrijd kan de verslaggever kort zijn: after lunch dip 0-3.

In de vijfde wedstrijd van de dag tegen de Friezen van VV Balk was het duidelijk dat wij aanzienlijk meer energie in de accu hadden. De afgetekende 3-0 overwinning had gemakkelijk hoger kunnen uitvallen.

De laatste wedstrijd van deze lange dag werd afgewerkt tegen TLC uit het Groningse Leek. Ondanks wat kleine kansen werd niet gescoord en waren penalty’s nodig om de winnaar aan te wijzen. De Neerse mannen hadden de zenuwen beter onder controle door 2 van 3 raak te schieten tegenover 1 van TLC. De derde overwinning van de dag was een feit.

Kampioenen
Aansluitend aan de laatste wedstrijd begon de eindceremonie. Door de burgemeester van Castricum overhandigde de prijzen aan de teams. De aanvoerder van de dag de mocht de gewonnen schaal voor de 5e plek in onze categorie ophalen en na de verplichte fotosessie werd de douche opgezocht. Moe maar voldaan begonnen we daarna, met een schaal en een fantastische herinnering rijker, aan de lange reis naar huis.

Conclusies van een trip naar het Nederlands Kampioenschap JO 9 in Castricum:
Ajax is door de F-side helemaal scherp gemaakt voor de klassieker tegen Feyenoord, lekkere frietjes, uitwaaien op het strand, overnachten in een jeugdherberg is leuk en voetballend: Zes wedstrijden gespeeld, 3 gewonnen, 3 verloren, doelsaldo 4 voor 8 tegen. Een superprestatie voor de mannen uit dat kleine dorpje in Limburg tussen al die grote verenigingen!