RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De JO 9-1 (F1) toch nog op het hoogste treetje!!

Geplaatst op: 22-12-2016 - 841 keer gelezen

Als het onverwachte dan toch gebeurt, is het feest nog groter. Dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens.

Zaterdagmorgen; de competitie voor de F1 zit er al op. We staan weliswaar bovenaan in de ranglijst maar concurrent voor de titel, EMS, staat slechts op drie punten en moet nog één wedstrijd inhalen tegen Haelen. Ons doelsaldo is +60 en dat van EMS +58. Ze hebben net als wij alle wedstrijden dik gewonnen, behalve toen we 3 weken geleden tegen elkaar speelden, dat werd een schitterende strijd op het scherpst van de snede: 2-2.

Wij hadden zelf met 8-1 van Haelen gewonnen, dus het zou voor EMS geen enkel probleem moeten zijn met meer dan 2 doelpunten verschil te winnen. Jammer voor ons dat een fantastische eerste seizoenshelft geen bekroning krijgt met een kampioenschap. Maar goed, zo gaat dat soms, maar soms ook niet …

Om half tien start de wedstrijd in Haelen. We kunnen niet gaan kijken want we beginnen zelf een half uur later aan onze bekerwedstrijd in en tegen Helden F1. Vooraf wordt alleen kort het duel in Haelen genoemd want de focus ligt op het winnen van onze eigen bekerwedstrijd.

Tijdens de warming up een appje van razende reporter Ben Klemann. Hij staat in Haelen langs de lijn want zoon Niels heeft daar zwemles, dus Ben gaat even kijken op het naastgelegen voetbalveld. 1-0 voor Haelen !!!! Wat is daar aan de hand? Gaat ons buurdorp ons een handje toesteken? Even later tweede bericht. Het is rust.

In Helden begint nu onze wedstrijd. De jongens weten nog van niks en vliegen er als gewoonlijk meteen bovenop.

Oeps, meteen weer een bericht uit Haelen: 1-1. Dat gaat niet goed. EMS heeft nog maar 2 doelpunten nodig. Hoe lang moeten ze nog? Dit wordt billenknijpen. Nog 10 minuten.

Intussen staan we zelf met 2-0 achter. We krijgen 3 keer een 100% kans maar missen ook 3 keer. Vervolgens twee scherpe counters van Helden die wel effectief toeslaan. Het spel is niet best maar we blijven goed samenwerken en druk zetten. Eindelijk worden we ook beloond. Een boogballetje van Ivo is de kleine keeper van Helden te machtig. Hij kan er gewoonweg niet bij. Met de 2-1 krijgen we een beloning voor de strijdlust.

Héla, alweer een appje van de reporter ter plaatse: 2-1 voor Haelen!!! Ongelooflijk! Dat kan nu toch niet meer mis gaan. Het moet daar toch bijna afgelopen zijn. We worden toch kampioen. Uhh, hoe gaan we dat doen? Wat gaan we doen? Ho, even wachten, het is natuurlijk nog niet afgelopen. Er kan nog van alles gebeuren. Een paar doelpunten is bij de F-jes zo gemaakt.

Een paar lange minuten later komt van Ben de verlossende mededeling uit Haelen: Kampioenen!!!!!!!!!!!!!!

Vrijwel meteen is het rust bij ons. We houden het stil voor de jongens. Eerste nog de tweede helft voetballen. Die vliegt gelukkig voorbij. Na de penalty’s gaan we het vertellen. Het is lastig het grote nieuws zo lang geheim te houden, maar het lukt nog vrij aardig. Als het allemaal klaar is , maken we zoals gewoonlijk een kringetje. In twee zinnen wordt de gespeelde wedstrijd geëvalueerd en dan volgt met een niet al te lange aanloop de uitslag van de wedstrijd in Haelen. WE ZIJN KAMPIOEN! Het kringetje ontploft want de mannen gaan vol-le-dig uit hun dak. Jaaaaaaaa!!!

Na de felicitatie s van de spelers en trainers van Helden stormt iedereen naar de supporters aan de zijlijn om ook daar als kampioenen gevierd te worden. De ouders hebben hals over kop nog gezorgd voor champagne, confettikanonnen, chips en snoep. En een biertje voor de trainers J. Geweldig!

Na de verplichte nummers zoals met de kleren aan onder de douche (uitzondering daar gelaten), gaan we in colonne naar de kantine in Neer. Ook daar wordt iedereen weer voorzien in drank, snoep en een oranje cadeautje.

Bij Sjakie van Melick op Gendiek is inmiddels een platte kar geregeld om iedereen in het dorp te laten weten dat de F1 kampioen is geworden: Kampioenuuuuhh olé oléééééé !!! Bij terugkomst in de kantine heeft Pieter Frieter nog wat snacks gesponsord (nogmaals dank daarvoor!), waarmee ook de laatste gaatjes in de buik worden gevuld.

Een rustige zaterdagmorgen krijgt een niet verwachte wending en eindigt in een fantastisch feest!!!!

PS 1  De eigen bekerwedstrijd tegen Helden is uiteindelijk terecht, weliswaar wat geflatteerd, met 6-1 verloren maar dat is iedereen nu vast vergeten J.
PS 2  Last but not least: SPELERS EN TRAINERS HAELEN F1 BEDANKT!