RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De JO 9-1 (F1) op tournee!

Geplaatst op: 13-10-2016 - 708 keer gelezen

Afgelopen zondag vond op de velden van JVC in Cuijk het Districtskampioenschap Zuid II voor F teams plaats, om de oude vertrouwde benaming nog maar even te gebruiken. Om 8 uur werd verzameld bij het voetbalveld. Voor onze mannen was het vroege tijdstip niet zo’n punt, maar voor sommige leiders des te meer... Gelukkig hielpen de frisse temperaturen het hoofd helder te krijgen voor de reis naar Noord Limburg. Nadat onderweg de mist letterlijk opgetrokken was, kon op terrein van JVC in het zonnetje genoten worden van het eerste heerlijke bekertje koffie.

De opening van het toernooi was een formele gelegenheid waarbij alle teams voorgesteld werden en zich in een grote halve cirkel moesten opstellen voor het Wilhelmus. Onze mannen begrepen als vanzelf dat dit hét moment voor teambuilding was door met de armen over elkaars schouders, strak voor zich uit kijkend te luisteren (de tekst moeten we nog even oefenen).

Daarna was het tijd voor de eerst wedstrijd tegen FC De Rakt uit Uden. Omdat Finn er helaas niet bij kon zijn werd Guz ingevlogen als zijn vervanger. Hij nam meteen samen met Ivar en Giel plaats in de verdediging. Dat het nog even wennen was bleek al gauw toen bij een uitbraak van De Rakt een speler vrije doortocht had over het hele veld en alleen op keeper Koen afstormde. Deze had helaas geen verweer tegen de mooie schuiver in de hoek. De achterstand bleek de wekker die nodig was om de spelers (en trainers) op scherp te krijgen. De mouwen werden opgestroopt en het spel verplaatste zich helemaal richting het doel van De Rakt. De gelijkmaker kon niet uitblijven en na enkele goede aanvallen was het Tren die met een bekeken schot de gelijkmaker aantekende. De ban was gebroken en met nog een doelpunt van Tren en één van Ivo werd de eerste wedstrijd met 3-1 gewonnen.

De tweede wedstrijd vond plaats op kunstgras. Dat was duidelijk in het voordeel van tegenstander Herten die hier regelmatig op spelen. De mannen gaven goed partij en namen langzaam maar zeker de wedstrijd over. Echter een uittrap van onze doelman werd onverwacht opgepikt door een speler van Herten die met een mooi diagonaal schot keeper Koen kansloos liet. Weer 1-0 achter. Net als in de eerste wedstrijd was dat het teken er vol tegenaan te gaan. Er werd op alle posities gebikkeld met grote kansen voor Bas, Ivar, Ivo en Tren tot gevolg maar het geluk was niet aan onze zijde. Er leek een onzichtbare muur voor het doel te staan. Zelfs een fantastische rush van Yannick over de hele rechtse kant werd op het allerlaatste moment door de uitstekende keeper gestopt. Het mocht allemaal niet baten en met enkele tranen van teleurstelling werd de kleedkamer opgezocht.

Veel tijd om bij de pakken neer te zitten was er echter niet want wedstrijd 3 tegen Meliani uit Veghel stond op het programma. Deze moest gewonnen worden om nog een kans te maken op de finaleronde. Dat Meliani een goetde ploeg was die al twee keer gewonnen had bleek meteen en een spannende wedstrijd ontstond. Met Tren op doel in plaats van Koen golfde het spel op en neer met kansen over en weer. Een mooie actie van de spits van Meliani werd door hem bekroond met een bekeken puntertje in de lange hoek (voor de oudere lezers; Romario had het niet beter gekund.) Voor de derde keer een 1-0 achterstand. Het spel werd steviger maar Neer liet zich niet afbluffen. Er werd kans op kans gecreëerd maar de bal leek er weer niet in te willen. Onder meer een schitterende kopbal van Bas, die meer verdiende, werd van de lijn gehaald. Toen was daar gelukkig nog onze Ivo. In een scrimmage voor het doel wist hij zijn voet tegen de bal te zetten en met een mooi schot de 1-1 te maken. In het resterende deel van de wedstrijd werd  sterk aangedrongen op de overwinning maar de schoten op doel waren net niet zuiver genoeg of werden door de keeper gestopt.

Als beste nummer 3 werden we vervolgens ingedeeld in categorie II. Daar was MMC uit Weert de volgende tegenstander. Bij een aantal begon de vermoeidheid al op te spelen en MMC profiteerde meteen, niet te geloven maar wederom een 1-0 achterstand. De ervaringen van de vorige wedstrijden begonnen echter mee te spelen want onze jongens waren totaal niet onder de indruk van de achterstand. Als team werd de strijd aangegaan en in een werkelijk bikkelharde wedstrijd werd niet alleen geïncasseerd maar ook uitgedeeld. De weegschaal sloeg door naar de Neerse kanten en via twee bekeken doelpunten van Yannick werd de achterstand eenvoudig omgezet in een verdiende 2-1 overwinning.

Nu nog één keer de accu’s opladen voor de finale van categorie II tegen Brandevoort uit Helmond. Na een lange dag was duidelijk dat ook deze wedstrijd gewonnen ging worden. Van meet af aan was duidelijk dat er een team op het veld stond dat samen voor elke bal knokte. Tren verrichte als keeper een cruciale redding in een één tegen één duel. Guz, Koen en Giel smoorden elke aanval in de kiem. Onvermoeibare kilometervreter Ivar liep ook nu weer alle gaten dicht en had zelfs nog adem over om ook zelf ten aanval trekken. Bas had de hele linkerkant van het veld onder controle en Yannick en Ivo stichten continue gevaar voor het doel van Brandevoort. Het doelpunt hing in de lucht maar viel niet waardoor de spanning om te snijden bleef. Met nog 5 minuten op de klok ging Ivo nog maar weer eens aan een kenmerkende solo beginnen en eindelijk met succes. Hij passeerde 2 spelers en stormde alleen op de keeper af. Echter vlak voordat hij wilde uit halen werd hij gestuit door een sliding van de tegenstander. De jeugdige scheidsrechter floot, gaf aan dat eerst de man en daarna pas de bal werd gespeeld. Een overtreding en dus een penalty. Gelukkig voor Neer was geen videoscheidsrechter want dan zou de beslissing misschien nog wel eens teruggedraaid kunnen zijn. Het geluk was een keer aan onze kant. Ivo nam zelf plaats achter de bal en ramde deze meedogenloos tegen de touwen: 1-0! Voor de eerste keer vandaag een voorsprong. Een zinderend spannende slotfase volgde met kansen over en weer maar de mannen hielden stand. Toen het laatste fluitsignaal klonk barste alles wat oranje was in gejuich uit. Een fantastisch teamprestatie resulteerde in een verdiende overwinning.

Na het douchen werd onder luid applaus van meegereisde supporters de schaal voor winnaar van categorie II door aanvoerder van de dag Giel opgehaald. Na de nodige foto’s kon moe maar voldaan de thuisreis aanvaard worden, die eindigde bij Pieter Frieter. Hier werden de mannen na de frietjes als toetje nog getrakteerd op een heerlijk ijsje (Dank Pieter!).

Aan elke mooie dag komt een einde dus ook aan deze; echter met een vervolg. Als winnaar van categorie II hebben onze jongens een ticket verdiend naar het Nederlands Kampioenschap O9 op 2 april in Castricum. De tournee gaat verder, een schitterende prestatie!!