RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


De Egchelse derby

Geplaatst op: 12-04-2022 - 582 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Zaterdagmiddag 16u. De Neerse veteranen verzamelen zich bij café Maneslust voor de volgende pot voetbal. Ditmaal in en tegen Egchel. Deze ontmoetingen staan garant voor een flinke dosis inzet, werklust, pittige overtredingen en daarna gebroederlijk naborrelen. Vandaag zal niet anders zijn.
Fer is wederom bereid zijn voetbalkunsten te tonen in dienst van het Neerse team.

Ruud en Fred sturen de volgende formatie de wei in:

Doel: Dave
Verdediging: Marcel, Rob, Thei
Middenveld: Joost, Fer, Maurice V., Tom
Aanval: Maurice G., Patrick, Danny
Reserve: Erik, Fons, Rens
Vlaggenist: Peter
Toeschouwers: Thijs (wel op tijd), Gerard en Har B.(beiden net te laat) en een handjevol Egchelsen.

Neer start erg stroef. Balbezit is er nauwelijks of van korte duur. Daardoor is Egchel de gevaarlijkere partij. Na 10 minuten wordt Tom als slot in de verdediging toegevoegd en Fer bestrijkt vanaf nu de linkerflank (en de rest van het veld). Vanaf dat moment heeft Neer het meeste balbezit, maar op wat afstandsschoten na, leidt dit niet tot echt grote kansen. De grootste in de 1e helft is zelfs voor Egchel, maar de goed teruggelegde bal wordt gelukkig te gehaast over geschoten.

Na de thee komen Fons, Rens en Erik in het veld voor Maurice G., Thei en Marcel. Meteen krijgt Neer de grootste kans van de wedstrijd, maar helaas raakt de normaal zo balvaardige Fer het leer (kunststof) verkeerd en gaat deze voorlangs. Ondanks het meeste balbezit gaan we vandaag het doel niet meer vinden en omdat Egchel dat ook niet kan, blijft er uiteindelijk maar één resultaat mogelijk: 0-0. De 3e helft wordt in de kantine van Egchel en bij Maneslust gespeeld en zonder noemenswaardige overtredingen afgesloten.

Komende zaterdag week hopen we weer eens een thuiswedstrijd te spelen, en wel tegen Reuver.