RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Daan Metsemakers velt koploper RKVB

Geplaatst op: 24-03-2014 - 630 keer gelezen

RKVB, koploper in de vierde klasse D, weet weer wat verliezen is. Na de laatste zes wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven werd het in Neer op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Daan Metsemakers was de gevierde man, met twee vrijwel identieke doelpunten velde hij het vonnis over RKVB.

De allereerste mogelijkheid was op Sportpark 't Ligteveld in Neer meteen raak. In de 13e min was het Mathijs Peulen die Daan Metsemakers de diepte in stuurde. Na een prachtige aanname omzeilde hij de RKVB-doelman van Bilsen en kon hij de bal in een leeg doel schieten, 1-0. Een tijdje later kreeg Rob Verkoelen (RKVB) een dot van een kans na een voorzet over rechts. Helaas kreeg hij de bal niet in het doel. RKVB greep meer het initiatief, maar echte kansen waren schaars. Een hoogtepunt viel er nog te noteren in de 38e min. Een boogbal van zo'n 25 meter van Dave Michels (RKSVN) werd middels een wereldredding  van de RKVB-doelman net over de lat getikt.

In de tweede helft pakte RKVB wederom het initiatief. Dit resulteerde in enkele kansen, maar de verdediging van RKSVN hield stand. Dave Nellen (RKSVN) keepte wederom een puike wedstrijd. RKVB bleef proberen om de 1-1 op het scorebord te brengen, en gaf daarbij soms achterin wat ruimte weg, waardoor ook RKSVN kansjes kreeg. Uiteindelijk was het in de 90e min wederom Daan Metsemakers die alleen op van Bilsen mocht aanrennen, omspeelde hem prima, en maakte aan alle onzekerheid voor RKSVN een einde, 2-0.

RKVB ziet door deze nederlaag HEBES dichterbij komen. Met nog vier wedstrijden te gaan is de voorsprong voor RKVB geslonken tot drie punten. Op de laatste wedstrijddag staat HEBES - RKVB op het programma. En RKSVN blijft middels deze zeg fier aan kop in de derde periode. Het beloven spannende weken te worden voor beide teams.