RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


DESM steekt stokje voor feestvreugde van RKSVN

Geplaatst op: 29-04-2014 - 633 keer gelezen

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen DESM en RKSVN op het programma. Voor DESM was er nog een kleine kans om het jaar mooi af te sluiten. Als DESM de drie punten zou pakken dan hadden zij nog kans op de nacompetitie. DESM speelde zondag haar laatste thuiswedstrijd op sportpark de Koekoek. DESM wilde het seizoen dus graag mooi afsluiten. Aan RKSVN was het de taak om hier een stokje voor te steken. RKSVN moest namelijk zelf winnen om kans te houden op de derde periode.

De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Dings begon sterk. DESM voerde de druk hoog op richting het doel van RKSVN. Dit leidde nog niet direct tot grote kansen aan DESM zijde maar RKSVN kon haar borst nat gaan maken. Het voetbal was niet goed: DESM verspeelde de bal op slordige wijze en RKSVN kwam niet onder de druk van DESM uit. Echter in de 11de minuut was het via een counter van RKSVN ‘Daan Metsemakers’ die de 0-1 maakte.  Als RKSVN dacht dat het hierdoor gemakkelijker zou gaan dan hadden ze het mis. DESM bleef de aanval opzoeken en RKSVN onder druk zetten. RKSVN kreeg de bal maar niet naar voren. Het merendeel van de eerste helft speelde zich dan ook af op de helft van RKSVN. DESM kreeg kansen, “grote kansen”. Tot ieders verbazing bleef het nog steeds 0-1. Dit kwam mede door de klasse pot die doelman Dave Nellen stond te keepen.  Maar dan toch in 45ste minuut was het DESM dat de 1-1 maakte. Geheel verdient kon Joey Donkers vrij inkoppen. De beste kans kwam echter uit de aanval na de 1-1. Een voorzet van RKSVN bereikte Daan Metsemakers, deze kon vrij inkoppen op goal maar de bal trof geen doel. 

De tweede helft werd minder fel begonnen. RKSVN vond het allemaal wel welletjes en dacht bij een 1-1 stand periodekampioen te zijn. DESM wilde hier graag van profiteren maar het werd opgehouden door RKSVN. RKSVN ging de duels op het middenveld hard in en dit met gevolg dat er in vijf minuten tijd twee spelers van DESM het veld moesten ruimen. DESM liet het er niet bij zitten en bleef kansen krijgen. De rollen waren hetzelfde zoals in de eerste helft. DESM had het meeste balbezit en RKSVN speelde op de counter. DESM verzuimde om de 2-1 te maken en in de slotfase kreeg RKSVN de uitgelezen kans om hiervan te profiteren. Mathijs Peulen werd diep gestuurd en kon op de doelman afstormen maar hij speelde de bal net iets te ver naar voren waardoor de doelman van DESM de bal kon oprapen.  

Nadat de prima leidende scheidsrechter Dings affloot was er bij de bezoekers, de grote vraag: Zijn we nou periode kampioen? Het antwoord was: Nee  Zondag moet de ploeg van Arno Coenen de drie punten in Neer weten te houden dan pas is de ploeg uit Neer zeker van de derde periode.
Bron: Indewandelgangen.com