RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Dé-Bakel voorkomen

Geplaatst op: 15-02-2016 - 741 keer gelezen

Wat beweegt een 18-tal Midden-Limburgers om een verre reis te maken, diep Brabant in. Druilerig en koud, en nog nauwelijks bekomen van de Vasteloevend? Een experiment om al  vroeg in vorm te komen na de winterstop en dat kan vandaag tegen Bakel Voetbal Sport want zij hebben een kunstgrasveld. De opkomst is wat mager en Rich, koud terug van het skiën, wordt nog thuis van de bank gelicht. Uit dankbaarheid zal hij een van zijn betere wedstrijden spelen.  

De opstelling voor vandaag door Pierre en Har: Stefan, Gerard, Erik, Niels, Wim, Rogér, Jos, Herman, John, Maurice V., Ruud vS.  
Reserves:  Jeffrey, Rich en Henk.  Assistent scheidsrechter:  Peter.
Supporters: Piet en Maurice J.

De eerste helft start met 10 minuten van aftasten. We mogen de bal veelvuldig rondspelen maar boeken daarbij te weinig terreinwinst. Als we al onze spitsen bereiken wordt er strak verdedigd door de tegenstander die de posities zeer goed bemant. Dan hebben zij in de gaten wat de mogelijkheden zijn en er rollen goede aanvallen op ons doel af. Uiteraard hebben ze een licht voordeel omdat ze het veld kennen en de hierbij horende spelwijze beter beheersen. Doordat ze zonder duidelijke vleugelspitsen spelen hebben Wim en Herman het erg lastig wanneer steeds 3 spelers over de linker kant opkomen en de ruimte goed benutten. Ook hun snelheid op rechts brengt steeds meer gevaar.  Het is dan ook verdiend als de vrij opkomende middenvelder fraai in de verre bovenhoek kan scoren. Even kunnen we nog aanklampen als een dieptepass van Ruud voor een misverstand zorgt tussen de laatste man en hun keeper en de eerste, mede door de druk van Maurice, de bal in eigen doel werkt: 1-1. Lang plezier hebben we er niet van en binnen de kortste keren is het alweer 2-1 na weer een dekkingsfout. We zijn totaal van slag en komen verder nog goed weg. De rust komt als een geschenk uit de hemel en we vrezen het ergste voor de tweede helft.

Jeffrey neemt het over van Stefan, Henk van Gerard en de inmiddels geacclimatiseerde Rich vervangt  Roger, die niet meer geheel fit is. De eerste de beste aanval van onze kant levert een 100% kans op maar Ruud, op aangeven van Rich, raakt slechts de paal. Dit geeft ons wel wat meer vertrouwen en de duels worden wat serieuzer aan gegaan. Ook spelen we wat meer gegroepeerd met steeds een achtervanger. Hier weet de nr. 12 van BAVOS wel raad mee:  Als laatste man speelt hij zich vrij en parkeert de bal bij een collega. Ondertussen sprint hij naar voren en de dieptepass bereikt hem feilloos waarbij onze verdediging flink in zijn hemd wordt gezet. Ondanks dat hij nog weerstand ontmoet krult hij met een bekeken lobje de bal over de kansloze Jeffrey. Applaus en 3-1.

Mentaal tonen we nu veerkracht. Er wordt maximaal gewerkt  we kunnen zowaar wat druk zetten. Dit gaat rendement opleveren want zij gaan hierdoor fouten maken. Een onzuiver passje wordt door Herman opgepikt en die kiest voor de mogelijkheid over links waar Rich zich niet bedenkt en laag bij de eerste paal de Bakelse doelman verrast. 3-2. Dat ruikt naar meer en niet veel later, na een hoekschop komt bij een scrimmage de bal voor de voeten van Maurice. Die had al hele dag het gevoel dat er doelpunten in zaten en hij heeft dan ook het laatste woord, het staat gelijk!  Bakel blijft wel gevaarlijk maar mist nu de overtuiging en Jeffrey staat er ook nog.  We worden helemaal  beloond voor onze wederopstanding als weer Rich een strakke, lage voorzet afrondt. En hoe! Met veel gevoel produceert hij een stiftje dat hatelijk over de keeper binnenvalt. Applaus en de einduitslag is 3-4.