RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Corona update RKSVN

Geplaatst op: 06-04-2020 - 2088 keer gelezen

Aan alle leden, vrijwilligers, ouders en supporters,

Zoals de meeste van jullie vernomen hebben, is het (amateur)voetbalseizoen 2019/2020 helaas ten einde. Voor elke voetballiefhebber een vervelend besluit, maar gezien de huidige situatie het enige juiste om te doen.

Als RKSVN zijnde respecteren we deze beslissing. Dat betekend dat ook alle geplande activiteiten van de agenda zijn gehaald. Zodra er meer bekend is omtrent de “wanneer-vraag”, willen we als Bestuur ervoor zorgen dat we als vereniging, vrijwilligers en als teams zo snel mogelijk weer bij elkaar kunnen komen. Maar vooralsnog een logische pas op de plaats.

Wat doet het pijn; de mooiste seizoenshelft hadden we nog tegoed. Voetballen met lekker weer, groen gras, net wat meer supporters, trainen terwijl het nog licht is, met die mannetjes en meisjes ’s morgens de wei in. Voetballen om de knikkers, want ja er stonden wat kampioenschappen aan te komen. Ook de RKSVN-dag en het penalty-toernooi hebben we helaas van de agenda moeten halen. Het is niet anders, de vereniging staat een beetje stil, het raakt ons sociaal-maatschappelijk.

Toch zijn we als Bestuur achter de schermen druk bezig om deze situatie goed door te komen, we hebben veel app contact, bellen en skypen met elkaar. Om zo ervoor te zorgen dat we aan alles hebben gedacht. Want ook financieel gaat ons als vereniging dit raken.

Aangezien we veel inkomsten de 2e seizoenshelft mislopen (o.a. penalty-toernooi, loterij, kantine opbrengsten, sponsors die andere keuzes moeten maken), ontkomen we er niet aan om kritisch te kijken naar de kosten. Zo gaan we in gesprek met de gemeente, gaat de KNVB de bondscontributie van April en Mei niet belasten, bekijken we voor welke tegemoetkomingen we in aanmerking kunnen komen en lopen we alle kosten extra goed na. Zo zullen de bedragen op de teampasjes voor de 2e seizoenshelft terug worden geboekt.

Als Bestuur zijnde hebben we ook nagedacht over de contributies, de belangrijkste inkomstenbron van de club. In de eerste seizoenshelft zijn al vele kosten van de contributie gemaakt (denk aan materialen, maar ook het vele gebruik van zaal en elders trainen vanwege de staat van de velden). In combinatie met de inkomsten die wegvallen, is het vanuit financieel-oogpunt zeer onverstandig om een gedeelte hiervan terug te storten. We willen hier dan ook een dringende oproep doen aan ieders loyaliteit en jullie clubgevoel.

Met z’n allen kunnen we er voor zorgen dat we ook na deze moeilijke tijd een gezonde vereniging blijven en in de toekomst voetbalsport en -plezier kunnen blijven aanbieden. Alvast dank aan iedereen hiervoor.

Ook de commissies zullen langzamerhand van thuis uit proberen wat acties uit te zetten.

  • Zorgen hoeven we ons niet te maken over legionella, aangezien de leidingen regelmatig worden doorgespoeld. Voor het begin van het nieuwe seizoen zullen we dit extra checken.
  • Daarnaast hebben we de gemeente gevraagd om al te starten met de velden, en om eens te kijken wat er mogelijk is om structureel te verbeteren aan het trainingsveld en veld 2. Laten we hopen dat er wat uitkomt!
  • De communicatie commissie zal zorgen dat jullie op de hoogte worden gehouden van alle situaties en zijn daarnaast druk bezig met de RKSVNapp.
  • De materialen commissie zal iedereen binnenkort vragen om materialen in te leveren. Teamtassen kunnen vanaf nu bijvoorbeeld al in kleedlokaal 1 gezet worden.
  • De VTC zal alvast gaan vragen wie doorgaat komend seizoen en wie niet. Om zo dadelijk de teams in te kunnen delen. We hopen dat we iedereen terugzien, om het huidige seizoen, komend seizoen af te maken met z’n allen.
  • We zullen ’t Maasveld vragen om een update te geven van de ontwikkelingen, zodat iedereen ook hier op de hoogte is van de situatie op ons sportpark.

Kortom, helemaal stil staan we niet. We willen jullie ook vragen om contact met elkaar te houden in deze situatie. Niets belangrijker dan elkaar eens te bellen. Mochten jullie iemand kennen, en/of horen dat iemand het Corona virus heeft opgelopen, geef het ons door (info@rksvn.nl). Het minste wat we dan kunnen doen is degene van RKSVN uit, iets laten horen. Helaas krijgen we als Bestuur niet alles mee nu we elkaar niet zien.

Als laatste willen we jullie allemaal vragen om met ons mee te denken, mocht je je afvragen of we aan bepaalde zaken wel gedacht hebben? Zet het ons gewoon even op de mail (info@rksvn.nl) of stuur je idee in via de ideeën box (https://www.rksvn.nl/idee).

We wensen iedereen alle gezondheid toe in deze turbulente tijden, maar samen komen we hier doorheen.

Bestuur RKSVN