RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Cornerplan bezorgt RKSVN 2 drie punten

Geplaatst op: 12-10-2015 - 653 keer gelezen

RKSVN 2 heeft de vijfde competitiewedstrijd in de vijfde reserveklasse met 1-2 gewonnen. In Egchel werd het plaatselijke derde verslagen, maar makkelijk ging dat niet…  

Heel veel valt er niet eens over te vertellen. Want het is inmiddels een bekend patroon: veel kansen krijgen, maar te weinig of niet scoren. Wie kreeg er vandaag eigenlijk géén kans? Iedereen kreeg wel een kans, dus het is zinloos nu alle spelers op te noemen. Maar mis schoten ze allemaal. Of over. Of naast. Of ze kwamen niet eens tot het doel. En dus was er vandaag weer een uniek inzicht van de technische staf nodig. Na twee mislukte corners, sommeert coach Kevin de nu baardloze Stefan om voortaan bij corners maar mee naar voren te gaan. En met succes. Twee minuten later ligt de bal al achter het net: 0-1. En hoe doen ze dat eigenlijk bij RKSVN 2? De boomlange verdediging stormt bij elke hoekschop naar voor. Rick Luijten, Jack Geenen en Stefan Nijssen in de zestien en dan gaan ze lopen. Door en langs elkaar. En dan kopt of schiet er hopelijk eentje wel raak. Een heus cornerplan.

In de eerste helft is er eigenlijk maar weinig tegenstand van Egchel 3. Dus dit karwei moet in de tweede helft afgemaakt worden. RKSVN 2 begint de tweede helft vol drive en overtuiging: goede combinaties en goed uitgespeelde kansen. Het gaat in een flow en het is wachten op goal nummer 2. Maar die komt niet. En Egchel krijgt kapsones. Ze scoren zomaar de 1-1. En dan wordt het lastig. Niks wil meer lukken. Alle schoten gaan weer naast of over. Het ligt ook niet aan de scheidsrechter, want die fluit voortreffelijk. Klagen op elkaar? Blijf liever positief. Het lukt ons wel. Dus dan nog maar een corner. Vijf minuten voor tijd. Maar ook dat wordt niks. Of toch? De bal belandt via Chris bij Roel Derks en die schiet genadeloos binnen: 1-2. We rekenen het goed onder ‘cornerplan’. Kantje boord is het wel; met de hakken over de sloot. Maar de punten gaan naar Neer, dat telt in zo’n wedstrijd.

Volgende week thuis tegen Kessel 3. Onderschatting is er niet meer bij, want als je geen goalen maakt kun je ook in deze klasse van iedereen verliezen. Hé, kijk aan: nummer 2, Rood Wit, speelt met 2-2 gelijk tegen hekkensluiter Reuver. Zo zie je maar. En HEBES nam een baaldag tegen Horn. Ook geen slecht idee. Wij namen nog een paar pils bij Sjaen en genoten toen van de Leudalderby in Roggel. RKSVN 1 kreeg weinig kansen, maar schoot ze er wel allemaal in. Dat nemen we mee!