RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Code oranje: Vetornado walst over Baarlo!

Geplaatst op: 24-05-2022 - 762 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Aangekondigd noodweer trekt gelukkig voorbij aan Neer maar zal in een andere vorm terugkeren. Wat de apotheose van het seizoen moest worden met de topper tegen Horn had voor flinke stemming gezorgd. De afgelasting was dan ook een echte teleurstelling. Gelukkig kon Peter de Baarlose veteranen regelen voor een wedstrijd. Er is gevoetbald maar voor beide partijen met een bijsmaak.

Met eigen spelers is het krap en we zien dan ook Fer, Ton en Ramon in de basisopstelling. Net als Dave, Ruud, Patrick, Joost, Mathijs, Danny, Naard, en Maurice G.
Rens en Rob, staan reserve. Scheidsrechter is vandaag John, geassisteerd door Peter.

Voor aanvang maakt Baarlo, normaal een pittige tegenstander, een professionele indruk als de coach met papieren in de scrum de laatste aanwijzingen vertelt. Het zal niet veel helpen. Fons is wat later wegens zijn blessure en kan nog net de 5-0 door Ramon live meemaken. Hieraan voorafgaande hebben de oranje-zwarten al flink huisgehouden. Maurice staat buitenspel anders was het in de eerste minuut al raak geweest, dit wordt nu dus minuut 3 door Ramon na een aanval uit het boekje.

 De combinaties lopen opvallend goed vooral tussen de doelpuntenmakers van vanmiddag. De 2-0 en 5-0 zijn voor   Ramon, die Maurice helpt bij de 3-0. De 4-0 is een zeer fraaie door Naard die een strakke voorzet met zijn hoofd afrondt.   Baarlo doet iets terug maar de gevaarlijke voorzet wordt boven het hoofd van de aanvaller weggeplukt door Dave. Ook   een tweetal corners leveren niets op voor de Baoldersen. In de rustige periode tot de rust weten we nog een maal te   scoren via Ton, het staat 6-0.

 Rens en Rob komen na rust binnen de lijnen voor Joost en Maurice. Rob is gretig en scoort bijna de 7e, maar die is   voor Mathijs weggelegd als hij de goede hoek kiest. Niet veel later een complete overrompeling als Naard met bal,   Joost en Mathijs door de laatste linie breken en laatst genoemde het mag afmaken. 8-0 en de koek is nog niet op voor   hem. Danny, voor de rest erg ongelukkig, kan slechts door twee verdedigers gestopt worden: John wijst resoluut naar   de penaltystip maar die van Baarlo zien dat anders. Het is natuurlijk triest voor hun dat het zo oploopt maar Mathijs   heeft geen medelijden en het is al 9-0. Daarna mag Ramon zijn 3e en 4e van vandaag scoren, de laatste met een goede kopbal. De jacht op de eretreffer voor de rood-zwarten moet nu wel starten vóór de wedstrijd afgelopen is. Helaas krijgen ze nogmaals een tik, weer door Mathijs, met zijn 5e van de dag wordt het 12-0. Ook een mooi strak wanhoopschot gaat over het Neerse doel en de eindstand is bereikt.

Sneu voor de twee tegenstanders die een punt achter hun carrière zetten. Ze kunnen hopelijk net als Cruijff, ondanks het verlies van 0-8 tegen Bayern München in zijn afscheidswedstrijd, terugkijken op een schitterende voetballoopbaan.