RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Coach Jejanan zit op zijn plek bij RKSVN: ‘Ik zit hier perfect’

Geplaatst op: 22-07-2020 - 1371 keer gelezen

Vandaag in Dagblad de Limburger een artikel/interview met onze trainer, Marcelino Jejanan. 

Bron: Dagblad de Limburger | Auteur Tim Cox | Foto Jeroen Kuit 

RKSVN had de goede start van het voetbalseizoen 2019/2020 willen belonen met twee promoties. Door het coronavirus kon het eerste elftal dat vergeten. Het tweede team uit Neer speelt komend seizoen wél een klasse hoger.

Het had zo mooi kunnen zijn voor Marcellino Jejanan: in zijn eerste seizoen als trainer van RKSVN meteen promoveren. Maar corona gooide roet in het eten van de Molukse coach en de voetbalclub uit Neer. Jejanan had zich zijn eerste seizoen bij de club dan ook heel anders voorgesteld. „Als je het achteraf bekijkt, dan is het een ‘vervelend’ jaar geweest, aangezien we de eerste plaats misgelopen hebben. We hadden goede hoop dat we met zowel het eerste als het tweede zouden promoveren. De doelstelling was om een prijsje te pakken.”

Volgens Jejanan is het eerste team van de vereniging uit Neer capabel genoeg voor de vierde klasse. „We draaiden een goed seizoen, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. Het tweede stond vijf punten los van de nummer twee; zij zijn gelukkig alsnog verdiend gepromoveerd.”

Andere indeling
RKSVN is komend seizoen ingedeeld in een andere klasse dan vorig jaar. Toen werden de kilometers vooral richting Noord-Limburg gemaakt, nu gaat het richting Weert en Noord-Brabant. „Het wordt een zwaarder jaar dan afgelopen seizoen”, verwacht Roermondenaar Jejanan. „Dat is juist mooi: hoe moeilijker het is, hoe meer je die jongens moet sturen. Er zitten vijf ploegen tussen die ik niet ken, allemaal uit de buurt van Eindhoven. Daar is het niveau in het algemeen iets hoger dan hier, omdat je daar meer clubs hebt. Voor mij maakt het niks uit. Als je kampioen wilt worden, dan moet je in elke klasse de beste zijn. Ik ga altijd voor het hoogst haalbare.”

Hechte club
RKSVN zag maar één speler vertrekken. Dennis Boonen keert deze zomer terug bij Veritas. „Dat is het voordeel van een club uit het dorp. Er is weinig verloop”, zegt Jejanan, oud-coach van Horn, Altweerterheide, RKAVC en MBC’13. In augustus begint hij aan zijn tweede seizoen in Neer. Met veel plezier. „Ik zit hier perfect. RKSVN is een hechte vereniging. Het valt mij op dat de vrijwilligers belangrijk zijn. De mensen zijn een en al luisterend oor. Het voetbal leeft hier gewoon.”