RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


But can they do it on a cold rainy day in Neer?

Geplaatst op: 23-10-2017 - 825 keer gelezen

Door: Vital Heijnen

RKSVN 1 – Grashoek 1

Vandaag stond Neer-Grashoek op het programma. Grashoek was als enige nog ongeslagen en had na 4 wedstrijden 12 punten. Maar dit brengt geen zekerheid zo verzekerde Neer vandaag.

De wedstrijd begon met Neer dat weer inzakte en via de omschakeling gevaarlijk wilde worden. Grashoek wilde vanaf het begin vol op de aanval gaan maar dit kwam niet uit de verf, misschien mede door het slechte weer. Neer won bijna alle duels op het middenveld en was sterker in de beginfase.

Hierdoor kwam Neer ook na een dikke 10 minuten op voorsprong. Koen Gaf een lange bal naar voren op Hubertus, en hij kon deze beheerst binnen tikken, 1-0 Neer! Neer kwam verdiend op voorsprong gezien het vroege wedstrijdbeeld. 1-0 was de stand, en Neer wist dat hier meer te halen viel. 7 minuten later was het opnieuw raak. Na een voorzet van Sep Vestjens werd Hubertus opnieuw gelanceerd. En door een grote inschattingsfout door de keeper van Grashoek, waardoor de bal over hem ging, kon Hubertus de 2-0 binnen tikken! Neer was sterker en beloonde zichzelf. Hierna kwam Grashoek beter in de wedstrijd en kreeg het enkele kansen. Eerst werd een schot in de lange hoek nog gekeerd maar vlak erna viel toch de 2-1.

Grashoek zocht naar de gelijkmaker, Ze probeerde wat meer druk uit te oefenen. Maar via een goed opgezette aanval, en een prima voorzet van Will, kon Jordy de bal langs de Grashoekse keeper schieten, 3-1! Op basis van de gehele eerste helft meer dan terecht. Grashoek wilde nog voor rust de aansluitingstreffer maken maar de kansen werden gemist of gepakt. Het stond dus 3-1 bij rust.

Na rust zou Grashoek op zoek gaan naar doelpunten om hier alsnog te winnen. Ze kregen echter nog maar 1 grote kans en deze werd gepakt. Neer voetbalde goed, en vochten als een team om ieder bal te winnen. Er werd door iedereen hard gewerkt om een overwinning binnen te slepen. Tot de 84e minuut, toen Grashoek alsnog de aansluitingstreffer kon maken 3-2. Grashoek ging nu alles naar voren pompen maar echte grote kansen kregen ze niet. De einduitslag was 3-2 in het voordeel van Neer. Gezien de hele wedstrijd meer als terecht. Neer verslaat dus opnieuw een koploper en staat nu mee bovenaan. Neer is thuis nog ongeslagen, iets dat ervoor zorgt dat teams vanaf nu met knikkende knieën naar Neer gaan.

Man of The Match was: Hubertus Dorssers met 2 doelpunten, maar zoals Hubertus zelf zei "dit was een echte teamoverwinning!"