RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Burenhulp

Geplaatst op: 16-10-2023 - 497 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Improvisatievermogen is het belangrijkste vandaag. Na een roerige week zijn Kessel en Neer er uit. Beide partijen kampen met ontzettende personeelsproblemen. Afgelasten is geen optie want hoe moet dat dan met die barbecue? Er wordt 9 tegen 9 gespeeld en de doeltjes staan al op beide 16 meterlijnen als het noodlot voor het eerst toeslaat. Een blessure in de warming up bij Kessel dwingt ons om een verdere aanpassing te doen: het wordt 7 tegen 7. De doeltjes worden weer teruggeplaatst en het speelveld verkleind tot één helft. Wordt vervolgd na rust.

John B. heeft dienst dus aan Ruud en Freds de moeilijke taak om een goed wisselschema te maken.
Dave blijft gedurende de gehele match op zijn post en verder staan er steeds 6 van ons in wisselende samenstelling binnen de (deels denkbeeldige) lijnen. Dit zijn ze in willekeurige volgorde: Rens, Tom, Fons, John T., Thijs, Erik, Jos, Fer en invaller Joey T.

Klein veld, klein verslag…...

In de eerste helft is er weinig tegenstand en loopt Neer uit tot 0-6. Joey tekent voor 4 doelpunten en John voor 2. En kleine goaltjes, want wat normaal strak in de kruising gaat wordt nu zoeken naar de bal en dat zien we ook bij Kessel. Die vinden nog wel een keer het net maar helaas van het originele doel. 

Na rust weer een verrassende wending als we bij Kessel twee bekende gezichten zien. Erik en Jos zijn via een flitsdeal getransfereerd nadat weer twee gastheren de strijd moesten staken.  Dit lijkt de wedstrijd te kantelen ???? als na de 1-6 de sterspeler uit de Oekraïne snel de 2-6 binnen kan binnen tikken voor Kessel. Echter John en ijverige Fer drukken alle Kesselse hoop de kop in als eerst John via de buik van de keeper scoort (= eigen doelpunt Kessel!) en even later Fer gemakkelijk zelf kan scoren maar John hoger op de topscoorderslijst wil helpen. Jarige Thijs mag het slotakkoord zetten met nóg twee doelpunten zodat het 2-10 staat als de goed leidende scheidsrechter voor de 5e  of 6e keer fluit. Het leed is geleden. Opgelucht vertrekt men richting de douches en de barbecue.

Geheel in de geest van veteranenvoetval en de visie van de Federatie is men tot het uiterste gegaan om toch te voetballen. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Allen dank hiervoor!

Een bedankje speciaal voor Joey, voor het mee willen spelen en voor de doelpunten natuurlijk waarmee hij zich direct nestelt op een gedeelde eerste plaats in onze topscoorderslijst.