RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Brilstand met een krasje

Geplaatst op: 26-02-2024 - 480 keer gelezen

Door: Dave Nellen

De veteranen van Neer reizen met een wel heel krappe selectie af richting tegenstander Eindse Boys
Gastspeler Ramon laat zich net op tijd in Nederweert-Eind afzetten om het 11-tal te completeren. Leider Ruud heeft voor de zekerheid zijn voetbaltas nog eens uit de mottenballen gehaald, maar enkel voor noodgevallen.

Leider Fred heeft vandaag de tactische plannen in handen en stuurt de volgende formatie de wei in:

Verdediging: Dave, Ruud B., Patrick en Marcel
Midden: Fer, John T., Tom en Thei
Aanval: Fons, Ramon en Rens
Assistent-scheids: Peter
Reserve: leider speler Ruud v. S.
EHBO: leider John B.
 

Het veld lijkt er mooi bij te liggen, maar schijn bedriegt. Door de regen van de afgelopen dagen is het nogal drassig en we zakken redelijk diep het gras in.
We willen met een 3-4-3 formatie de druk op de verdediging van onze tegenstander leggen, maar blijken hen precies in de kaart te spelen met hun zeer rappe voorhoedespelers. Binnen enkele minuten moet Dave al 2x reddend optreden op een aanval van beide flanken. Tom laat zich een linie zakken en met zijn 4-en achterin worden de grootste kansen onschadelijk gemaakt. Zelf creëren we wel enkele kansen, maar de eindpass is vaak niet zuiver genoeg. Er komen meer en meer fysieke duels en de scheids heeft het moeilijk om de gemoederen en het gemopper te bedaren. Tot aan het rustsignaal worden er geen grote kansen meer waargenomen.

De thee brengt bezinning en het is weer een gemoedelijke veteranen-wedstrijd. We starten de 2e helft voortvarend en hebben het meeste balbezit. We worden steeds dreigender. Het eerste gevaar ontstaat als John de bal, na een afgeslagen corner, opnieuw inbrengt richting  Ramon die bij de 2e paal wacht. De voorzet zeilt over de keeper, maar stuitert via diezelfde 2e paal terug het veld in. Ondertussen vindt Marcel het wel welletjes. Rens neemt zijn positie over en Ruud v. S. maakt zijn opwachting voorin. Even later krijgt Tom de grootste kans aan Neerse zijde, als hij na een mooi samenspel van Fons, Fer en hemzelf vrij kan opstomen tot aan de 16 meter. Zijn schot is helaas te gehaast en verdwijnt over het doel. De doelman van Nederweert-Eind weet ook hoe laat het is, als hij na een duel onder Ruud v. S. terecht komt. Gelukkig kan hij verder.

Eindse Boys doemt ook nog 1x gevaarlijk op voor Neers doel na balverlies op het middenveld, maar de spits schuift de bal naast het doel.

Dan slaat het noodlot voor Fer toe. Hij stoomt op aan de linkerflank, maar zijn lichaam reageert niet adequaat op een oneffenheid van het veld. Na een aantal minuten verzorging, verlaat hij onder begeleiding en met een zeer pijnlijke knie het veld.
Door het ontbreken van wissels (Marcel had de douche al opgezocht), gaan we nog even met 10 man verder, maar we komen niet meer in de problemen. Helaas maken we zelf ook geen doelpunt meer en de 0-0 eindstand is het logische gevolg.