RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Bolwerk Merefeldia veteranen te sterk

Geplaatst op: 07-11-2016 - 714 keer gelezen

De eerste wedstrijd in de (gewone) wintertijd wordt op verzoek van de tegenpartij omgezet naar een thuiswedstrijd die  al om 16:30u start.  We spelen op veld 2 vanwege het noodzakelijke kunstlicht. De twee verschillende helften zouden eigenlijk moeten leiden tot een voor beide partijen bevredigend gelijkspel maar zo werkt het in het voetbal niet. De spits van Merefeldia zal vandaag het  verschil maken.

De blessures zijn weer flink opgelopen en de leiding heeft vandaag de beschikking over de volgende spelers om te kunnen starten:  Jeffrey, Ruub B., Rob, Niels, Gerard,  Henk, Theo, Herman, Joost, Maurice V., Fons. Reserves zijn Stefan, Erik en Wim.
William is scheidsrechter, geassisteerd door Peter.

De eerste  helft is zichtbaar in het voordeel van de geel-zwarten met gevaarlijke acties in ons strafschop gebied. Vooral als de snelle spits er bij betrokken wordt is het alarmfase rood. Na een steekpass komt hij vrij voor Jeffrey die machteloos is en de bal uit het net kan ophalen. Er is dan een kwartier gespeeld. Een kopbal tegen onze lat en een net-niet goed genoeg gemikte krul zijn feiten waar tegenover wij nauwelijks een kans kunnen zetten. Een paar corners brengen halve kansen maar de keeper bokst de bal én tegenstanders uit zijn buurt.  Henk lijkt door de midden een gaatje gevonden te hebben maar wordt tegen de grond gewerkt. De goed leidende scheidsrechter ziet er helaas geen penalty in.

In de rust herpakken we ons en met Stefan voor Jeffrey, Wim voor Gerard, Erik voor Fons en na de noodzakelijke verschuivingen, kunnen we met dit team de Nederweerternaren op hun eigen helft houden. We kunnen meer ballen het strafschop gebied in pompen maar de eerste (lucht) duels worden steeds door Merefeldia gewonnen. We moeten het vooral hebben van de afstandsschoten na afgeslagen ballen. We zien goede mogelijkheden voor Thei en Erik over het doel verdwijnen, en Herman ziet zijn inzetten tot tweemaal toe gepareerd door de keeper, die geen gebrek aan werk heeft deze helft. Henk wordt zodanig belaagd dat verder spelen niet meer lukt, Fons maakt daardoor zijn her intrede.  Merefeldia blijft loeren maar heeft al snel door dat het over onze rechterkant geen doorkomen aan is met de agressief spelende Ruud. Daar waar wij nu recht hebben op de gelijkmaker blijft het opletten wanneer ze de snelle spits met lange ballen zoeken. Veelal kan door goed ingrijpen de angel er snel uit gehaald worden maar één slippertje is echter voldoende. En dat wordt prompt genadeloos afgestraft. Geen 1-1 maar 0-2. De tijd werkt nu zeker in ons nadeel en de druk maakt het spel er niet beter op. Verdedigen wordt alleen maar gemakkelijker maar we kunnen het bolwerk toch nog één keer kraken als aanspeelpunt Maurice de bal op links klaar legt zodat Herman strak voor kan geven. Fons verandert net voldoende de bal van richting met zijn hoofd zodat deze bij de tweede paal binnen valt. Het zal slechts de ere-treffer blijken.

Al met al een pittige wedstrijd tegen een uitstekende tegenstander maar een gelijkspel was verdiend.

Na de wedstrijd wordt er niet lang bij stilgestaan en moet er gezongen worden voor Jeffrey, Rob en Gerard. Het dobbelen wordt zoals gewoonlijk gewonnen door Ruud. Er gaat al “kal” dat hij alcoholist zou zijn. Bezorgde bewoners van de Baand zien hem de laatste tijd vaker zaterdags met een fles sterke drank, of een klein vaatje bier, door de straat lopen en stellen vragen. Geen zorgen……, gewoon eerlijk gewonnen!

Vanuit de medische hoek gloort er hoop voor de geblesseerde veteraan. Thei introduceert een nieuw wondermiddel : Tiroler Latschenkiefer. Is dat het geheim van de laatste tijd in bloedvorm verkerende, en nog twee maal op een dag spelende Thei? Is het wel toegestaan en geen verboden middel uit het wielrennen? Er loopt een experiment en als Henk de volgende week fit aan de wedstrijd tegen Panningen kan beginnen, zullen we snel  enkele liters bestellen.