RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Boekoel de Reuzendoder

Geplaatst op: 26-11-2021 - 881 keer gelezen

Door: Rutger van Knippenberg

Op een druilerige zondagochtend maakte de mannen van VV Boekoel 3 zich gereed om bepakt en bezakt op de fiets via het fietsveer naar Neer te komen. Eenmaal aangekomen werden ze vriendelijk onthaald door de mannen van RKSVN 4 met een lekker deuntje via de metergrote muziekbox. De mannen van RKSVN 4 startte zonder highperformance-highclichécontainingcoach Rick en werden geïnstrueerd door feitoloog en kennisbank Rutger (Boukoul heeft maar liefst 980-1 inwoners) en, fanatiek lezer van de Voetbal International sinds 1993, Ton! Met dit tweekoppig leidersduo zou het niet mis kunnen gaan, maar laat je niets wijsmaken! Boekoel had namelijk de week ervoor gewonnen van SC Irene, dus dit was niet zomaar een eenvoudige pot..

Na een gedegen warming-up en bekendmaking van de opstelling werd er als volgt gestart;

Doel: Rob
Defensie: Yorrick, Loek, Thijs en Bart
Middenveld: Lars, Mark en Collin
Aanval: Martijn, Nino en Jordy
Wissel: Ton, Daan, Gerald en Rutger

De fluit werd gehanteerd door ervaren fluitenier Piet.

De wissels zaten nog niet goed en wel en de goaltune was nog niet klaargezet of daar vloog de bal er al in, door niemand minder dan Martijn. De bal werd mooi in de rechterbovenhoek gekruld en de keeper had geen schijn van kans. 1-0, en terwijl Rutger dit doorgaf aan Rick en hij nog terug aan het typen was met een enthousiaste emoticon of jubelend gif-je, moest Rutger helaas melden dat het 1-1 was geworden. De bal raakte in de kluts vanuit een hoekschop. Deze zorgde voor chaos en niemand kreeg de bal weggewerkt. Rob kwam helaas nét te kort om de bal uit de goal te houden. Hierna ging het op en neer tussen beide teams en werd er halverwege de 1e helft gewisseld. Nino, Collin en Thijs kwamen even naar de kant en werden vervangen door Rutger, Ton en Gerald. Tot aan de rust waren er buiten wat clichés die geroepen werden vanaf de zijlijn geen noemenswaardigheden meer. Ohja, Loekie T blesseerde zichzelf en moest al strompelend het veld verlaten. Thijs nam zijn plek over.

In de rust genoten we van ofwel een bekertje ranja ofwel een bekertje thee.

Voorin werd Daan gewisseld voor Jordy en Nino voor Martijn, op het middenveld kwam Collin er in en bleef Mark even op de bank zitten.
Jordy nam ruim de tijd om te beoordelen wie hij deze week Man of the Match gaat maken, maar makkelijk werd het hem niet gemaakt want niemand stak er bovenuit, op 1 iemand na…!

Rutger moest snel wisselen met pijntjes en de maker van de 1-0 kwam er weer in. Halverwege wisselde, na een mooi gebaar van Ton, ook Jordy voor Nino en Lars was zo coulant om ook Mark nog een aantal minuten te geven. In de tweede helft waren er kansen op en af, maar bij de mannen van Boekoel stond de verdediging goed en bij de mannen van Neer blonk Thijs Bex uit in zijn rol als centrumverdediger en stond Rob een prima pot te keepen, met een aantal katachtige sprongen wist hij de bal eruit te houden. Voor Jordy nog moeilijk wie hij uiteindelijk zou bekronen tot MOTM. Een 10 minuten voor tijd kwam er een mooie kapbeweging van Martijn aan de achterlijn en zorgde hiermee er nog voor dat hij vrij voor de keeper kwam, maar met een geweldige trap met zijn linkervoet/hak werd deze kans komisch om zeep geholpen. Vlak daarna, met nog 5 minuten op de klok, kwam Gerald vanuit achterin naar voren gestormd en via een 1-3 via Lars (inmiddels gewisseld voor Collin met waarschijnlijk weer kramp) en Ton kon hij zo de bal achter de Boekoelse keeper knallen. Een moment van euforie, want 2-1. Dit heeft welgeteld 8 seconden geduurd en daar lag de bal alweer achter Rob, verdulleme 2-2…

Een 3-2 zat er niet meer in. En zo zorgde de “reuzendoders” van Boekoel er in 2 weekenden voor dat nummer 2 en 3 van de competitie punten lieten liggen!
Man of the Match werd ondanks de 2 doelpunten tegen toch onze redder onder de lat, Rob! Met een kort maar krachtige speech werd er vervolgens heerlijk heet gedoucht, ofneet Rob!

Volgende wedstrijd Leeuwen 3, hier gaan we voor de volgende 3 punten bij een uitwedstrijd!