RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


“Blind”e bondscoach slaat waarschuwing in de wind

Geplaatst op: 29-03-2017 - 717 keer gelezen

Voor aanvang van de wedstrijd geeft Bas aan dat we snel en fanatiek moeten beginnen omdat de jongens van Kessel wel moe zullen zijn omdat ze met de fiets. Dat de Koude harde NO wind echter voor hun alleen op de terugweg een probleem zou kunnen zijn wordt even vergeten.

Opstelling: Sepp, Rob, Gerard, Erik, John T, Geert, Henk, Herman, Ruud, Rich en Thei.
Reserve: Wim, Marcel (later in de 2de helft sluit noodgedwongen ook Stefan aan)
Wedstrijdleiding:  Pascal  en assistent  Peter .

De 1ste helft van wedstrijd verloopt erg rommelig door veel verkeerde afspeelballen en ongelukkige situaties die we maar zullen wijten aan de Sterke NO wind (uit Kessel) komen we niet in ons spel. Kessel is meer thuis in de rommelige situaties die ontstaan en een verkeerde paas wordt onderschept meteen bewust of onbewust op hun spits gespeeld. Deze wordt ook nog geholpen door de wind waardoor Sepp de situatie niet kan redden en de 0-1 een feit is. Even later is wederom een situatie die verkeerd door onze mannen wordt beoordeeld en wederom is de spits van Kessel ter plaatsen 0-2. Gerard moet geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen door Wim. Op het laatst van de helft is er dan van hun een goede aanval over de linkerflank en een goede voorzet door de lucht kan niet door de ‘kleine” Henk worden onderschept en de boomlange spits is weer ter plaatse 0-3 en een zuivere hattrick is het gevolg dit is dan ook de ruststand. Wat is er aan de hand (elke kans van Kessel is raak), en wij creëren sporadisch een kansje.

Bij aanvang van de 2de helft komt Marcel ipv Geert in het veld en neemt de plaats van John T over die meer naar het middenveld schuift. Het spel is nu “aanzienlijk?” beter maar echt veel kansen levert het niet op. Stefan wordt gevraagd om zich toch als keeper om te kleden en als hij gereed is neemt Sepp de plaats van John over.  We worden nu iets dreigender maar op een kans van Sepp die door de keeper van Kessel bekwaam wordt gekeerd na komen we niet.  Nu we echt naar voren aan het voetballen zijn vergeten we dat ze toch af en toe nog eruit komen en we worden dan ook verrast en de 0-4 staat genoteerd (dit keer niet de Spits) . Het geloof gaat nu verloren dat we de wedstrijd nog kunnen omdraaien en plichtmatig wordt de wedstrijd uit gevoetbald. Henk tekent nog aan voor de zogenaamde eretreffer en de eindstand is dan ook 1-4. De conclusie zelfs van mindere tegenstander kun je verliezen als je niet als team de wedstrijd in gaat en ervoor wil knokken. Dit was dan ook de waarschuwing voor de bondscoach die dit blijkbaar in de wind heeft geslagen gezien het resultaat later op de avond (niemand van ons rauwig dat we het kijken naar deze wedstrijd aan ons voorbij hebben laten gaan). De derde helft is wel weer vanouds gezellig en de drank vloeit weer rijkelijk.

Samengevat: De eerste 2 helften snel vergeten