RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Bitte ein Bit

Geplaatst op: 29-03-2022 - 652 keer gelezen

Vandaag staat de wedstrijd tegen de veteranen van Vlodrop/effeld combinatie op het proramma. Een voor ons onbekende tegenstander, maar daarom niet minder leuk. Door de vele afmeldingen zijn we vandaag maar met 13 man en vertrekken we i.v.m. de lange reistijd zo snel mogenlijk. Eenmaal aangekomen in Effeld, zien we na een keine zoektocht het voetbalveld in de verte liggen. Wat opvalt is dat er verschillende voetballers over straat lopen richting het voetbalveld. Toch maar eventjes navraag gedaan. Het blijkt dat we ons moeten omkleden in de kelder van de oude school , ietst wat in Duitsland vaker voorkomt, doordat vroeger het sportgebeuren vanuit de scholen geregeld werd. In de school is inderdaad een kleine kleedkamer  (wat dat betreft komt het goed uit dat we maar met 13 man zijn) en zijn er gemeenschappelijk douches. Na het zien hiervan wordt meteen gevraagd of we wellicht de volgende keer tegen het damensteam kunnen spelen.

Na een wandeling van zo`n 250 meter komen we aan bij het voetbalveld. Een enorm groot veld wat ook niet helemal vlak loopt. 

We spelen vandaag in het voor ons inmiddels bekende 3-4-3 syteem met Dave op doel. Tom laatste man met Rens en Marcel in de mandekking.  Op het middenveld met de punt naar achteren Rob en als met de punt naar voren Thijs, Mathijs en Erik aan de zijkanten. Theo, Danny en Fons vormen de voorhoede vormen de voorhoede en de reserves zijn: Ruud en Joost (er wordt in de loop van de wedstrijd doorlopend gewisseld)

Het begin is wat aftasten, maar na zo’n 10 minuten krijgen we toch wat kansen en dan vooral via Mathijs die met zijn loopvermogen en snelheid regelmatig voor gevaar zorgt. Na enkele reddingen van hun keeper is deze echter kansloos als Mathijs wederom door de verdediging loopt en beheerst afrond in de linker beneden hoek. 0-1

De tegenstander heeft wel veel loopvermogen en inzet maar dit leidt vooralsnog tot weinig gevaar voor ons doel. Echter in de 25e minuut duikt er plotseling een tegenstander voor de neus van Dave en  voorkomt Dave met een geweldige reactie de 1-1. 

Eventjes later snelt Joost (in het veld gekomen voor Danny) langs de zijlijn op en zijn afgemeten voorzet beland bij de tweede paal op het hoofd van Theo. Deze is echter verblind door de zon en knikt de bal langs de verkeerde kant van het doel. Ruststand 0-1

De tweede held zien we het zelfde spelbeeld. Het is een beetje een rommelige wijdstrijd met over en weer de nodige fouten. Doordat we doorlopend wisselen is op een gegeven moment de organisatie bij ons eventjes zoek en weet  Vlodrop/effeld er bijna van te profiteren als hun rechtbuiten de bal prachtig voorzet en de spits er maar tegenaan hoeft te lopen om de gelijkmaker er in de prikken. Zijn inzet gaat echter tegen de lat en het blijft gelukkig 0-1. Het is tevens de enige echte kans die ze krijgen in de 2e helft.

Neer daar integen krijgt via Fons nog een grote kans als hij prachtig wordt aangespeeld door Danny, maar zijn stift gaat welliswaar voorbij de keeper, maar ook net voorlangs het doel. Dit had eigenlijk de 0-2 moeten zijn. Eventjes later is het dan toch 0-2 als de bal via Ruud en Joost voor de voeten komt van Tom en deze vernietigend en snoeihard uithaald. Een prachtig doelpunt.

Verder gebeurd er weing meer en is het toch wel een verdiende overwinning..

Na afloop worden we getrakteerd op een lekker koud pisje op het veld. EIN BITBURGER.

Het was toch een leuke ervaring en na afloop kon er in vlodrop nog wat nagedronken worden, maar of daar van ons iemand naar toe is gegaan weet ik niet.   Wel hoorde ik dat Wassenberg tegenwoordig ergens anders speelt en is dit willicht raadzaam om eens na te vragen.