RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Bescheiden Sinterklaasavond

Geplaatst op: 06-12-2015 - 811 keer gelezen

Wegens pakjesavond beginnen we al om 3 uur. Dit betekent enkele kleine improvisaties voordat we gehuisvest zijn en een korte warming-up. De opkomst is weer goed en iedereen is in spanning bij het bekend maken van de opstellin, zeker na het statement van de leiders van de vorige week. Ondanks de gure wind zijn er diverse supporters om ons een hart onder de riem te steken. Van de wedstrijd zelf zullen ze niet warm worden.

De opstelling voor vandaag: Jeffrey, Gerard, Rob, Maurice J., Ruud B., Henk, Rogér, Maurice V., Joost, Rich, Fons.  
Reserves:  Ruud vS., Jos en Herman.  Erik en John T. hebben verplichtingen bij de jeugd en komen later. Thei besluit wijselijk  niet te spelen na de warming-up en Joost mag voor hem starten.
Scheidsrechter: William. Assistent scheidsrechter:  Peter.  Frank vlagt voor SVH.

Het is 10 over 3 als vervanger scheidsrechter William de wedstrijd start. De eerste 5 minuten geven de bezoekers aan dat ze niet in hun schulp willen kruipen en kiezen voor de aanval. Onze verdediging moet zich hier nog op instellen maar komt niet in gevaar. Geleidelijk krijgen wij toch het overwicht maar zodra we de 16 naderen is de passing niet goed en kan SVH makkelijk standhouden. Roger moet al vroeg de strijd staken en moppert over de oorzaak van de blessure. Over rechts zijn we het  gevaarlijkst via Joost die net te scherp voorzet en omdat er niemand bij de eerste paal is, zijn dit maar halve kansen. Ook Henk komt enkele malen van uit midden rechts door maar het diagonaal inschieten vereist de nodige lenigheid die we niet meer hebben.  Bij dit spel moeten we steeds beducht zijn op de snelle tegenstoten maar dit blijken vooralsnog slechts speldenprikjes. Ook vanaf links en met enkele hoekschoppen kunnen we geen gevaar stichten.

We gaan met een bloedeloze  0-0 de rust in. Nu komen de reserves in acties en Gerard, Rob, Fons, Maurice J. en later Rich, mogen douchen. We winnen de duels en de druk op het doel van de tegenstander wordt direct opgevoerd en vast gehouden. Er volgen meer schermutselingen binnen hun 16 en lang kan dit niet goed gaan. De verdiende openingstreffer komt er dan ook als Herman zich bij de cornervlag vrij kan spelen en zijn voorzet door de op scherp staande Ruud vS. wordt binnen gewerkt. Ondertussen weer alle aandacht als SVH snel uitbreekt. Jeffrey moet eenmaal redden wanneer een aanvaller vrij voor hem verschijnt en Ruud B. kan op het randje (letterlijk en figuurlijk)voorkomen dat een speler de gelijkmaker kan scoren. Duidelijkheid komt er toch als goaltjesdief Maurice V. de afrondende actie tot de 2-0 heeft in het drukke 5 meter gebied. De vele corners en overige mogelijkheden overleeft SVH  en zo blijft het bij een bescheiden overwinning.

Spannender is het bij de toto en het dobbelen. Sint was er ook en noteert:  

Pierre en Piet gaan vandaag het rondje lopen,
De dobbelaars  met  scoren “15” mogen blijven hopen.
De kavelronde brengt al snel de beslissing,
Peter heeft vandaag voor Anja en de jongens een verrassing.

Op papier nog een wedstrijd (als die doorgaat) voor de winterstop,
Belangrijk nu: Wie ligt in de toto op kop?
Leider Harrie is de te kloppen man,
Het aantal doelpunten is wat de doorslag geven kan.