RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Beringen uit : ALTIJD LASTIG

Geplaatst op: 01-11-2016 - 797 keer gelezen

Het is prachtig weer en zo te zien hebben de leiders dit keer weinig moeite gehad om een elftal op te been te brengen. We zijn zowaar met 15 man en dat voor een uitwedstrijd.

In Beringe houdt Bas zoals gewoonlijk een speech, waarbij hij vooral hamert, alert te zijn voor de snelle  tegenaanval van Beringen. Het is een korte preek dus dit keer hebben we eens voldoende tijd voor een goede warming up. Iets wat sommige oudjes wel nodig hebben

We beginnen met de volgende elf: keeper: John, verdediging: Gerard, Erik, Rob en Rik, het middenveld: Ruud Boonen, Henk en Theo en de voorhoede wordt vandaag gevormd door Ruud van Sintfiet, Maurice en Fons.De bank wordt warm gehouden door jos,  stefan en john.  Wim heeft de eerste helft de vlag in zijn handen.

We beginnen goed aan de wedstrijd en zijn al snel de bovenliggende partij. We zijn nog wat slordig in de eindpaas maar je hebt toch wel het gevoel dat het goed komt vandaag. Dit gevoel had Ruud duidelijk niet. Tijdens de warming up zei hij al " als ik maar rechtdoor kan lopen gaat het wel".  Dit kun je zelf bij de veteranen geen hele wedstrijd volhouden en bij de eerste zijwaartse beweging stort Ruud dan ook ter aarde. Jos is er als de kippen bij om te constateren dat Ruud niet verder kan en heeft zijn trainingsjack al uitgetrokken. Jos neemt zijn vertrouwde plaats op het middenveld weer in en Ruud Boonen schuift door naar de voorhoede . We zijn duidelijk sterker en krijgen ook de eerste kansen, maar juist op het moment dat je denk aan een doelpunt voor ons, komt er een snelle  en goed uitgevoerde tegenaanval van Beringe . De linker spits rond prima af. 1-0 Ik hoor Bas al zeggen. "Ik heb ze nog zo gewaarschuwd".

Lang kan Beringe niet genieten van hun voorsprong en na goed storend werk verspeelt Beringe onnodig de bal en profiteert Maurice hiervan . Alleen voor de keeper faalt hij niet en scoort beheerst de gelijkmaker . Even later verovert Ruud de bal, speelt hem snel door naar Maurice die alleen voor de keeper de bal breed legt waarna Fons de bal simpel in het doel kan plaatsen. 1-2 .Ruud heeft de smaak duidelijk te pakken en weet na een te korte terugspeelbal , de bal nog bijna te onderscheppen. De bal caramboleert van de keeper voor de voeten van Fons , die deze goed controleert en vervolgens in het lege doel plaats. 1-3 . Hiermee verdubbelt hij zijn productie van het hele vorige seizoen en dat alles met "opstroopte mouwen"  Vlak voor de rust krijgen we nog een vrije trap ruim buiten de 16 meter. Henk plaats de bal achter de verdediging van Beringe waarna Jos de bal goed meeneemt en de keeper kansloos laat. 1-4 Dit is  tevens de ruststand

Na rust neemt Erik de vlag over van Wim, die vervolgens links back speelt. John komt in het veld voor Gerard en gaat rechts op het middenveld spelen. Theo verhuist naar de voorhoede waardoor Ruud op zijn vertrouwde plek in de verdediging inneemt. Ja Ruud zo gaat dat. Beginnen op het middenveld, daarna de voorhoede en vervolgens terug naar de verdediging. Als je de hele rechter flank bestrijkt wordt je tegenwoordig een "moderne verdediger"  genoemd.

De tweede helft begint met een enorme kans voor Fons maar in plaats van zijn derde treffer te maken speelt hij geheel vrijstaand de bal onnodig af naar de buitenspel staande Theo. We krijgen nog diverse goede kansen via John ,Henk en later nog Erik, maar alleen Theo weet het net nog te vinden met een sublieme boogbal. Het mooiste doelpunt van de dag. Beringe weet nog eenmaal het doel te vinden en daarmee is de eindstand bereikt. 2-5

Een gezellige voetbalmiddag die nog eventjes muzikaal werd opgeluisterd door de doorleefde blues stem van John stoffels.