RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Belfeld grenst aan Duitsland

Geplaatst op: 27-03-2017 - 855 keer gelezen

Belfeldia uit altijd een lastige tegenstander. Ze spelen hun thuis wedstrijden altijd om 4 uur en als blijkt dat ook Jos zijn mail dit keer goed heeft gelezen vertrekken we om + 3 uur naar Belfeld. Niels heeft zich op het laatste moment nog afgemeld, maar we zitten dit keer zo ruim in de spelers dat ook Erik niet hoeft na te komen. Dit keer geen problemen voor de leiders.

De opstelling: Jeffry,  Marcel, John, Ruud B, Wim, Henk, Jos, Ruud v S (vlagger 2e helft),  Joost, Danny en Fons
Wisselspelers: Maurice, Herman (vlagger 1e helft) Theo    

Belfeldia begint uitstekend aan de wedstrijd en laat de bal vlot rond gaan. Binnen vijf minuten snijden ze 2x door  onze verdediging heen en er volgen 2 uitstekende voorzetten, die door hun snelle spits in een keer op de wreef worden genomen. De eerste keer red Jeffry met een uitstekende reflex en de 2e keer vliegt de bal net over de lat. We zijn gewaarschuwd en langzaam schuiven we op richting het doel van de tegenstander. Joost raakt geblesseerd en wordt vervangen Danny. We worden sterker en krijgen via Fons, Danny, Jos en Maurice goede kansen, maar de keeper van Belfeldia red keer op keer uitstekend.  Valk voor de rust kan Ruud van S de bal uit een corner net niet genoeg vaart mee geven, zodat ook deze keer de keeper weer een doelpunt kan voorkomen. Ruststand 0-0 maar het ook net zo goed 2-4 of 2 5 kunnen of moeten zijn.

In de rust worden Fons en Ruud van S gewisseld voor resp. Herman en Theo

De tweede helft zijn er beduidend minder kansen voor beide teams. Belfeldia krijgt nog een dikke kans als 2 spelers alleen op Jeffry af gaan. Ze spelen het goed uit en denken gescoord te hebben. Maar Ruud heeft buitenspel geconstateerd en de uitstekend leidende scheidsrechter keurt het doelpunt af. 15 minuten voor het einde van de wedstrijd krijgen we een corner die door Danny strak en laag over de grond wordt ingebracht. Als iedereen de bal mist is het een koud kunstje voor Jos om de bal binnen te schieten. 0-1       Belfeldia dringt daarna fel aan maar als 4 minuten voor tijd nog leiden , denken we de wedstrijd rustig over de streep te kunnen trekken. Belfeldia krijgt nog een kans, maar de spits raak de bal helemaal verkeerd . Jeffry staat echter op het verkeerde been en de bal rolt tergend langzaam het doel in. 1-1 en eigenlijk een terechte uitslag. Belfeld grenst echter aan Duitsland en dan weet je wel wat er gebeurt als Theo in de laatste minuut de bal verkeerd afspeelt . Er komt nog een scherpe uitval die vakkundig wordt afgemaakt  . 2-1        Einde wedstrijd    

p.s Jos en Joost nog succes met de Ven loop