RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Bar en Boos en een Luijtendoelpunt*)

Geplaatst op: 08-05-2023 - 470 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Druk appverkeer bracht uw verslaggever danig in verwarring maar een telefoontje vanaf een verlaten sportpark De Roode Egge leerde dat het zich allemaal in Neer afspeelde, de wedstrijd ….. en de barbecue! Net op tijd voor de aftrap en we hebben nog niet gemist. De vraag is of dat wél het geval was wanneer de wedstrijd al gespeeld zou zijn.

Veel supporters zijn afgekomen op de derby, vooral familieleden van spelers en van sommigen clan’s zijn er zelfs 3 generaties. Het leiderstrio is compleet en heeft met de nodige invallers weer een team de wei in gestuurd: Dave op doel natuurlijk, daarvoor Rick Luijten, Tom, Rob Thei, daarvoor Fer, Maurice W., John, daarvoor: Joost, Patrick en Danny. Reserves: Ruud en Thijs.

Scheidsrechter is Tjeu en Pascal assisteert hem.

Neer speelt een stuk minder slecht dan Kessel en mag na 3 minuten al juichen na een snelle doorbraak van Joost die onhoudbaar in de verre hoek verdwijnt. Even later kan hij de spanning er al helemaal afhalen maar wordt nu op het nippertje gestuit met correcte sliding. Het niveau zakt af en we zien van Neer wat hopeloze afstandsschoten. Er is veel balverlies door onnauwkeurige passing maar ook een mooie voorzet en een goede kopbal van Patrick die beter verdient. Kessel krijgt enkele kleine kansen maar ook een héle grote. De spits weet zich hier geen raad mee en levert de bal zo in bij Dave. Thei kent zijn lichaam en neemt een moeilijk doch verstandig besluit door zich te laten wisselen en Ruud betreedt de speelweide nog voor rust.

Thijs komt direct na de thee in het veld voor kampioenscoach Patrick die een zware week achter de rug heeft. De 2-0 past precies in het wedstrijd beeld; John zet voor vanaf links en het lijkt dat deze een prooi wordt van de Kesselse keeper maar die vergrabbelt zich op een pijnlijke manier en de attente Maurice W. kan simpel binnenkoppen. Ook Kessel verschijnt gevaarlijk voor Dave maar die blijft geconcentreerd en verijdelt een tegentreffer.

Dan toch nog een lichtpuntje: Danny speelt zich mooi vrij en kan Rick aan spelen die net lang genoeg vrij staat in de voorste linie. Nog voor de Kesselverdediging zich kan instellen besluit hij in de linkerbenedenhoek te mikken en dat lukt prima. 3-0. *)

Joost valt uit na een val op zijn gekwetste schouder waarna Patrick weer het veld op mag. De rustpauze heeft hem goed gedaan want de vrij trap die hij neemt verdwijnt achter de kansloze keeper en later is hij scherper dan de rest als hij gemakkelijk kan binnentikken na weer een halve redding van de ongelukkige keeper. 5-0.

De 6-0 van de uitwedstrijd wordt niet geëvenaard en Kessel komt goed weg als Tom de paal raakt en Maurice W. de rebound over schiet. De goed leidende Tjeu heeft geen moeite met de sportieve wedstrijd en fluit af waarna meerdere mensen een opgelucht geluid laten horen.
Neer wint dan wel de wedstrijd met 5-0 maar met de barbecue is met 19-26 in het voordeel van de gasten.

De volgende week geen wedstrijd maar zullen we zoveel als mogelijk aanwezig zijn bij de opening van de bedrijven van John, Rob en Tom Derkx. Over twee weken de thuiswedstrijd tegen Helden waar we kansloos verloren in de heenronde. Dus er is wat recht te zetten!

*) Even de archieven in: Met het doelpunt van Rick kwam de vraag op of zijn vader Coen ook ooit scoorde. Jazeker 1x, dat was in 1991. Hopelijk gaat dat Rick bij de veteranen wat vaker lukken, misschien ome Jan voorbij streven? Die staat 9e op de lijst met 114 doelpunten en scoorde zijn laatste in 2015.