RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Baeter laat den noeits!

Geplaatst op: 16-11-2021 - 863 keer gelezen

Door: de oude garde van RKSVN 4

Eindelijk bekomen van een heftige zaterdagavond vorige week, want wij hadden bezoek van een vriendje uit Oostenrijk. En omdat wij dit weekend niet hoeven te voetballen ook een mooie reden om het wedstrijdverslag uit te spreiden over 2 weken.

’s Ochtends/middags bij Sjaen aangekomen leek iedereen nog brak te zijn van de avond ervoor, op 1 persoon na. Die was de avond van te voren vroeg in slaap gedommeld op de bank van zijn schoonouders. Uiteindelijk bleek dit de beste beslissing van het weekend.

We moesten richting Melick, waar de mannen van Sint Olidien, Odinelin, Olidenen, uhmmm… de mannen van Berg en Melick samen voetballen. Ondanks dat we nog geen uitwedstrijd gewonnen hebben, moesten en zouden we hier met 3 punten naar huis gaan. Iets met 2 neven onder elkaar. Enfin! In de auto van Yorrick was de meeste focus en rook het het minst naar bier, want hier zaten Yorrick, Jordy en de Beker. Dit waren uiteindelijk ook de 3 die het beeld vormde van de wedstrijd. We houden u nog even in spanning…

De warming-up werd voortreffelijk opgepakt door gelegenheids-captain Rodger en was een voorbode voor de wedstrijd. Via betrouwbare bron werd ook duidelijk dat de tegenstander met een aantal afmeldingen zat en ook een scheidsrechter was moeilijk te vinden. Wederom werd dit opgepakt, door wat later bleek, een speler van het eigen team.

De opstelling was als volgt;

Rob op doel
Achterin van links naar rechts: Yorrick, ons Jack, Loekie T. en Thijs
Het middenveld werd geregeld door Tonnie, Lars en Collin
Voorin stonden Daan, Jordy en Rutger
Fit op de bank: Bart en ik geloof Nino
Gehavend op de bank: Coach Rick, Mark “Mister Blue Eye” Bex en Hubertus

De eerste helft!
Voetballend gezien hadden wij de overhand en werd er door ons ook de meeste dreiging veroorzaakt. Waar er af en toe een lange bal in de diepte gespeeld werd door de tegenstander, was het verder niet heel spannend voor onze achterhoede. Voorin en op het middenveld ging de bal goed rond en kwam er, door een prachtpass van Lars “De Roggelse variant” Janssen, de bal voor de voeten van Jordy. De bink van de kink weet dan wat hem te doen staat en maakt zijn eerste van de wedstrijd. Paar minuten voor rust krijgen we een vrije trap op rand 16 en deze eist Jordy op, want hij wil toch de nr. 1 positie van de topscoorderslijst aanvoeren (Pie, waar blijft die update?). Gelukkig stond de keeper van Roerdalen op twee verkeerde benen en was de 0-2 een feit. Na een onverwachte voorzet van Daan werd er nog een grote kans op de 0-3 weer miraculeus om zeep geholpen door een niet nader te benoemen persoon in de voorhoede. Gelukkig floot de scheids hierna snel af.

Rust!
Prima theetje met veeeeel suiker!

De tweede helft!
Een tactische wissel aan onze zijde, Rutger mag even bijkomen van de dag ervoor en Martijn mag het de linksback moeilijk gaan maken. Ook de scheidsrechter is gewisseld en scheidsrechter 1 staat nu als voorstopper in het veld. Dit zorgt toch voor wat verwarring of de Neerse mannen zijn nu toch de man met de hamer tegengekomen, want Roerdalen weet terug te komen tot 2-1 door een ietwat discutabele penalty (Ofneet Yorrick?).  Hier opvolgend is ook het moment dat de -tot zover beste- vlagger van de wedstrijd de positie van linksback op zich mag nemen. Yorrick mag even tot rust komen en Rutger neemt de vlag over van Bart. Het geloof is terug bij Roerdalen, want vlak daarna komen ze tot gelijke stand. 2-2. Nu moet er toch een tandje bij en onze Jordy aast nog op zijn zoveelste hattrick van het seizoen. In de 76e minuut is het dan toch zover. Hij krijgt een mooie dieptepass van een van onze spelers die achter een speler van Roerdalen stond, zodat ik als notulist niet gezien heb wie het was, maar zoals het Jordy betaamt rond hij ook deze mogelijkheid weer af tot een goal. 2-3! En met nog iets minder als een kwartier te spelen was het nu belangrijk om geen fouten meer te maken. Gelukkig was er aan de kant van Roerdalen ook weinig dreiging meer en werd er de ene na de andere speler gewisseld met pijntjes. Er werden gelukkig geen fouten meer gemaakt en de eerste 3 punten uit zaten in de “tes”. Daarna lag er enkel nog bij MOTM van vorige week Yorrick de taak om de nieuwe MOTM uit te roepen. Dit kon er maar 1 zijn. En waar hij ’s ochtends in de auto al stiekem geflirt had met de beker mocht onze Jordy “de Hattrick-specialist” Adams de prijs in ontvangst nemen. Na een mooie speech en heerlijke douchebeurt zijn we weer terug naar Sjaen gegaan waar in verhouding tot andere weekenden veel frisjes werden besteld! Nog bedankt Bram!!

De volgende wedstrijd vindt plaats op 21 november op Sportpark Ligteveld, Maasweg 1, 6086 CA Neer om 12:00 uur tegen het in vorm verkerende Boekoel 3. Wilt u komen kijken? Meld u aan als Fysiotherapeut, Performancecoach en/of goaltune-instarter voor RKSVN 4. Aanmelden kan via ikzougraageenspecifieketaakbinnendestafvanrksvnvierwillenhebbenzodatiktochnaardewedstrijdenkankomenkijken@rksvn.nl (De taak mailbeheerder binnen RKSVN 4, is bij deze al vergeven, deze persoon wacht met smart op alle volgende aanmeldingen)