RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Alte Herren Wassenberg winnen

Geplaatst op: 13-06-2016 - 681 keer gelezen

De met zorg georganiseerde laatste wedstrijd bracht dan geen punten op maar overtrof wel de verwachtingen. Wat een mooie sportieve afsluiting van het seizoen! Het gastvrij ontvangst en verdere verzorging door de Alte Herren was van hoog niveau en verzacht de pijn van de, terechte nederlaag.

Voor de leiding keuze genoeg vandaag.  Met maar liefst 16, helaas niet even fitte spelers, vertrekt de bus richting Wassenberg.  De volgende opstelling komt uit de hoge hoed:
Jeffrey, Gerard, Erik, John, Wim, Thei, Jos, Roger, Danny, Maurice V. en Herman.
Reserves: Ruud B., Ruud vS., Henk, Fons, Rich.

Na  enkele officiële vriendschappelijke woorden en de donatie van een proefpakket bier van hier, kan de wedstrijd beginnen. Wij zijn behoorlijk onder de indruk van het 1 hectare grote veld en spelen met te veel respect voor de gastheren. Grensrechters ontbreken hier en Peter is dus werkeloos vandaag. Zij maken goed gebruik van de grote ruimtes en de diepte. Het is vooral aan Jeffrey te danken dat we na vijf minuten niet al met 3-0 achterstaan.  We hebben geen antwoord en lopen achter de feiten en vooral de tegenstanders aan, wat veel kracht kost.

Het kan niet uitblijven. De 1-0 is voor de mannen van Wassenberg een hele opluchting want ze begonnen al aan zich zelf te twijfelen. Er hangt een buitenspel luchtje aan maar we protesteren te laat. Niet veel later kan Jeffrey nog veel voorkomen maar bij de derde rebound moet hij zich geslagen geven. Aanvallend stelt het spel van ons niet veel voor en we kunnen een minimaal aantal kleine of middelgrote kansen produceren. Nog voor rust moeten Danny en Erik het veld geblesseerd verlaten en Rich en Ruud B. vallen in. Een doelpunt wordt nog afgekeurd wegens buitenspel omdat we dit nu f wel direct aangeven maar het wordt toch 3-0: Uit een slim uitgevoerde hoefschop scoort  nr. 7 een prachtig doelpunt, de mooiste van zijn kwartet vandaag. We kunnen ons in de handjes knijpen en Jeffrey wordt nu al tot man-of-the-match uitgeroepen.

Na de rust is het eerste kwartier voor ons. We zetten meer druk op de tegenstanders op hun eigen helft waardoor de lange bal niet gegeven kan worden, de angel is er uit zo. Fons is binnen de lijnen gekomen voor Herman terwijl Ruud nog wacht.  We creëren nu verschillende kansen maar pas als Maurice wordt neergelegd binnen de 16 meter kan hij, door de penalty zelf te verzilveren, der Anschlusstreffer scoren.  Het lukt ons zelfs om de achterstand tot een doelpunt te verkleinen als het wederom Maurice lukt om zich goed door te zetten en te scoren. De protesten van tegenstanders (buitenspel?) houden nog even aan maar der Schiri is standvastig. Met de 3-2 stand is nog van alles mogelijk maar onze hoop wordt snel de grond in geboord als de snelle linkerspits toch nog eens kan worden gelanceerd en het John niet lukt om de voorzet er uit te halen. De opgekomen nr. 7 kan geheel vrij binnen tikken.  Ruud, Herman en Gerard vallen nog in maar kunnen geen verbetering meer bewerkstelligen, sterker nog; we krijgen nog de 5e tegentreffer om de oren. Een kopie van de vierde. Dat de wedstrijd hier 2x40 min. duren gaat ons niet meer helpen en moe gestreden verlaten we het veld.

Na afloop werd er niet getreurd om de bittere nederlaag hoewel er nog lang werd nagepraat over de manier waarop. We werden toegesproken en bedankt voor de sportieve wedstrijd. Dit onder het genot van de nodige Bitburgers en de uitstekend verzorgde barbecue. De tijd vliegt om en als om 21:00 uur de bus klaar staat nemen we dankbaar afscheid van Volker en de mannen. Dit moet een vervolg krijgen, de plannen borrelen nog de zelfde avond op in de tent te Vlodrop.


 

Organisatie: Ruud, Gerard en Maurice, en natuurlijk onze tegenstanders………., bedankt!