RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Als het om de worst gaat……..

Geplaatst op: 15-10-2018 - 742 keer gelezen

Uitzonderlijk mooi herfstweer met weer een warmte record van 27 graden o een 13e oktober. Terwijl Maasgouw al serieus aan de warming-up bezig is en op het trainingsveld nog enkele geheime patronen oefent, worden de oranjemannen voorzien van de nieuwe tassen en gaan ze op de teamfoto.

De opstelling voor vandaag:
Dave, Thei, Rob, Niels, Erik, Joost, Roger, Fer, Danny, Patrick, Maurice.
Res.: Fons, Ruud, Naard, John.
Scheidsrechter: William met assistent Peter.

De openingsfase geeft de bedoeling van beide ploegen al aan: Winnen door aan te vallen. In de 2e minuut wordt al een doelpunt gescoord maar wegens buitenspel van de maker (Fer) afgekeurd. Enkele minuten later ziet Dave een strak schot net over vliegen. Het gaat goed gelijk op maar het initiatief ligt toch meer bij Neer waardoor Maasgouw het wapen van de counter kan hanteren. Ook wij zijn hier in gespecialiseerd en een goed uitgespeelde aanval over rechts leidt tot een diagonale voorzet die door Maurice knap wordt binnen geknald bij de tweede paal. 1-0. De voorsprong is van korte duur als in de 13e minuut een splijtende pass de snelle linkerspits alleen voor Dave brengt, die ook slechts het nakijken heeft: 1-1. Erik moet zich laten vervangen wegens een blessure en Naard valt voor hem in. Tot rust krijgen wij de meeste kansen (o.a. Roger en Patrick) maar de uitvallen blijven serieus en dwingen ons tot alertheid.

Fer en Roger worden onder de rust gewisseld voor Ruud en John. Fons zal een rustdag krijgen en gaat voor een volle wedstrijd tegen Eindse Boys de volgende week. Alhoewel rustdag, hij heeft bardienst vandaag. Een voorzetting van het spelbeeld voor rust met al direct een kans voor Joost en een gevaarlijke actie voor ons doel.

Tegen Maasgouw gaat het echt ergens om. De laatste wedstrijd in Thorn, 3-1 nederlaag, is nog niet vergeten en de rivaliteit tussen de “vijandelijke” coaches is groot.

Opvallend ook de rolverdeling tussen onze leiders: Ruud manifesteert zich nadrukkelijk in woord en gebaar aan de zijlijn en is zijn emoties niet altijd de baas terwijl Bas de rust zelve is en op de achtergrond werkt. Tot nu toe een succesvolle combinatie.

De strijd belandt in een felle fase waarin beide teams het verschil willen maken. Enkele cormers zorgen voor Neerse druk en Maasgouw komt goed weg als William de overtreding op Maurice te licht vindt voor een penalty. We zien een mooie voorzet van Thei die Danny redelijk kan inkoppen maar helaas de richting mist. Ruud heeft de gevaarlijke spits aan banden gelegd en coach Harie grijpt in met een wissel. We zijn inmiddels al in de 28e minuut van de tweede helft als de wedstrijd naar onze kant kiept met een bekeken schuiver in de rechterbenedenhoek door Danny, 2-1. De moegestreden Thei wordt mét aanvoerdersband en al gewisseld voor Fer die zich trots van zijn taak kwijt. Maasgouw blijft nog hopen op de gelijkmaker, ook omdat John pech heeft met zijn fraai afstandsschot. Pas in de laatste minuut krijgt Maasgouw de genadeklap. Danny is op rechts weggestuurd en zijn assist op Joost is prima op maat en niet te missen.

Eindstand 3-1, een verdiende overwinning op basis van de meer afgedwongen kansen. Door deze niet eerder benutten, blijft het tot het einde een spannende, felle maar sportieve wedstrijd.

Na de wedstrijd barst het Oktoberfest los. Heffers, burgers en Wurst  voor iedereen die dat wil. Danny heeft het er druk mee want zijn eerste activiteit als eindverantwoordelijk bestuurslid moet een succes worden. Een mooie gelegenheid om het van Ruud over te nemen die wel nog volledig standby is.

Ook de revaliderende Pierre krijgt via de bezorgdienst van Carla een lekker hapje en kan zo meegenieten. Organisatie bedankt!