RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


'Alles veur die kèr'

Geplaatst op: 02-12-2014 - 733 keer gelezenZaterdag 29 november 2014 was de dag van de waarheid voor de A1 van RKSVN. Vandaag kon het kampioenschap worden veiliggesteld na een sterk seizoen. De laatste hobbel die genomen moest worden was echter geen gemakkelijke: de A1 van Horn kwam op bezoek. Horn bezette voorafgaand aan de wedstrijd de derde plek en aan de uitslagen viel af te lezen dat dit een lastig te kloppen ploeg was. Rond half 2 druppelden de spelers van Neer één voor één het kleedlokaal binnen, velen van hen met een gespannen gezicht. Wat volgde was een lang, maar krachtig pleidooi van trainer Sepp Heijnen. De boodschap was helder: kampioen worden in de A1, die kans krijg je maar één keer!

Ook het Neerse publiek was het niet ontgaan dat de A1 vandaag haar belangrijkste wedstrijd van het seizoen speelde en daarom waren de supporters er vandaag massaal op uitgetrokken. Om half 3 floot scheidsrechter
Arno voor het begin van de wedstrijd. RKSVN kwam goed uit de startblokken. Er werd vanaf de aftrap meteen druk gezet. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Na 8 minuten werd Hubertus middels een afgemeten steekbal in scoringspositie gebracht. Oog in oog met de doelman van Horn bleef hij ijskoud en tekende zo voor de 1-0. Nog geen 5 minuten later lag de bal opnieuw in het netje. Wederom werd Hubertus op zijn wenken bediend met een keurige dieptebal en opnieuw wist hij zich raad met dit buitenkansje. Zo stond het binnen een kwartier 2-0 voor RKSVN. De spelers wisten dat deze voorsprong goud waard was en waren vastberaden deze niet meer uit handen te geven. Na de 2-0 kwam Horn beter in hun spel, maar dit resulteerde niet in enorme kansen, hetgeen te danken was aan het solide optreden van het middenveld en de achterhoede. Slechts enkele malen wist Horn gevaarlijk te worden, maar op deze momenten stond doelman Stephan zijn mannetje.

In de rust loofde Sepp zijn manschappen voor de vliegende start die zijn elftal had gemaakt en wist ze vervolgens weer op scherp te stellen, aangezien de buit nog lang niet binnen was. Dit bleek al vrij snel na rust. In de 52ste minuut was de eerste, de beste aanval van Horn goed voor de aansluitingstreffer. De spanning nam toe bij RKSVN, alsmede de druk van Horn. Gedurende een kwartier stond RKSVN met de rug tegen de muur, maar opnieuw resulteerde dit niet in veel echte kansen voor Horn. In de 70ste minuut kwam echter de bevrijding. Een lange bal van Sep werd panklaar gelegd door Brian. Lars, die ingevallen was voor de geblesseerde Job, kon hierdoor de 3-1 tegen de touwen werken. Een explosie van vreugde volgde. Het kampioenschap was nu binnen handbereik! 10 minuten voor tijd werd de genadeklap uitgedeeld. Opnieuw was Lars het eindstation van een vloeiende aanval. Het slotakkoord was echter voor Horn. Nadat de uitgegleden Stephan een afstandsschot niet onder controle kreeg, kon de spits van Horn de eindstand bepalen op 4-2. Dit maakte de feestvreugde er echter niet minder om. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheids Arno, werd de sprint ingezet richting de middenstip, waar spelers en trainers elkaar in de armen vlogen. Het kampioenschap waar zo lang naar werd uitgekeken, was binnen! De flessen champagne werden ontkurkt, medailles werden uitgedeeld en de felicitaties volgden. Assistent-trainer Will had gezorgd voor een rondrit ‘oppe kèr’. Wat volgde was een groot feest tot in de vroege uurtjes...

RKSVN A1: Wij willen al onze supporters bedanken dat zij ons het gehele jaar door dik en dun gesteund hebben! Bedankt voor jullie massale opkomst. Naar schatting waren er maar liefst 200 supporters op sportpark 't Ligteveld. Speciaal woord van dank aan onze sponsoren voor hun gestelde vertrouwen: Café Sjaen, Stucadoorsbedrijf Thommassen en Derks Verhuur. Ook alle andere personen die ons kampioensfeest mede mogelijk hebben gemaakt bedankt! Binnenkort krijgt u allen een uitnodiging voor onze kampioensreceptie.