RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Allemaal taktiek van Harie van Versteegen

Geplaatst op: 22-04-2019 - 1204 keer gelezen

"Allemaal tactiek van Harie Verstegen" begint al met het verzetten van de wedstrijd naar 6 uur. Om 5 uur zullen er wel een paar goeie spelers niet bij zijn wordt er lachend opgemerkt.
Of het komt dat de wedstrijd is verlaat naar 6 uur of dat er andere redenen zijn weet ik niet, maar de leiders hebben toch weer een paar gastspelers moeten optrommelen.
We vertrekken naar Thorn en als we in de kleedkamer zitten blijkt Ruud en niet te zijn. Waar is Ruud wordt er gevraagd. Die zit te praten met Verstegen en inderdaad 10 minuten later komt Ruud binnen. Allemaal tactiek van Harie zegt Bas.
Herman deelt nog eventjes mede dat Henk geopereerd is aan een hernia (ditmaal aan de andere kant) en inmiddels weer thuis is, maar nog veel pijn heeft. Veel beterschap Henk

Bas komt met de volgende opstelling: Op Doel Dave,  de verdediging bestaat vandaag uit Ruud Rob Erik en Marcel, en het middenveld wordt bevolkt door Joost, Theo, Maurice en Fer en verder spelen we vandaag met Danny Verhaegh (ditmaal op voetbalschoennen) en Patrick in de voorhoede.
Fons (vlagger) en John staan res (zoals Pierre dit altijd zo mooi kon zeggen).

Maasgouw combineert direct goed en zet ons al snel onder druk.  Toch krijgen wij als eerste een grote kans als Patrick alleen op de keeper afgaat en deze omspeelt waarbij hij echter de bal iets te ver na buiten tikt , waardoor de keeper zich kan herstellen voordat de bal in het lege doel verdwijnt.
Het duurt echter niet lang voordat ook Maasgouw zijn eerste kans krijgt. De spits verschijnt opeens alleen voor Dave, die echter vakkundig de bal met zijn voeten keert. Maasgouw blijft ons onder druk zetten en wij komen er maar sporadisch onderuit.  Bij een van die uitvallen gaat Joost er op recht doorheen en geeft een afgemeten voorzet die door de keeper volledig wordt gemist. De bal beland bij Danny, die tijd genoeg heeft om de bal te controleren. Hij besluit echter de bal in een keer in het lege doel te plaatsen, maar deze stuit net iets op en beland naast het doel.
Maasgouw krijgt nog een kans als de bal strak voor het doel wordt geplaatst, maar deze wordt door iedereen gemis. In de 25 e minuut laat Maurice zich uit voorzorg vervangen door John.
Maasgouw valt verder aan en krijgt in de 30e minuut nog een kans maar wederom redt Dave uitstekend. We lijken met 0-0 te gaan rusten maar vlak voor tijd omspeelt Danny een tegenstander  met een schaarbeweging, waarbij hij wordt gevloerd. Strafschop ,die door Joost vakkundig wordt benut. 0-1
Maasgouw valt nog een keer aan en hun spits lobt de bal over Dave heen. Fer is echter goed meegelopen en haalt de bal van de lijn.


In de rust wordt Marcel gewisseld voor Maurice, die het nog wel een keer wil proberen

In de 2e helft komen we nog nauwelijks voor het doel van Maasgouw. Ze zetten ons onder druk, maar tot echte kansen komen ze nog niet.  
In de 12 e minuut krijgt hun rechtsbuiten speler de bal aangespeeld en zoekt hij het duel met Ruud op. Deze is net iets te laat en tikt zijn tegenstander tegen het been. Deze laat zich vallen en net als in de eerste helft een terechte penalty.  Deze wordt benut en het staat 1-1.
Maasgouw blijft ons onder druk zetten en in de 21 minuut wordt Rob aangespeeld. Hij staat echter omringt door  3 spelers van Maasgouw en verliest de bal. De spits wordt direct aangespeeld en rond bekwaam af 2-1
Maurice laat zich vervangen door Fons. We proberen nog wel aan te vallen maar tot echte kansen komen we niet. Maasgouw schiet nog op de paal en bij een aanval rakelings over het doel.

Het blijft 2-1 en op die uitslag is niets aan te merken

Harie had zijn zaakjes goed op orde