RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Afsluiting veteranenseizoen Plus

Geplaatst op: 04-06-2018 - 889 keer gelezen

Helaas het bekende verhaal: Grote inspanningen om de ploeg ook voor deze laatste wedstrijd compleet te krijgen. Het ambitieuze plan, wedstrijd met busreis en afterparty, een van de laatste activiteiten o.l.v. van Ruud, moest danig ingekrompen worden. Geen bus maar verspreid met eigen vervoer gaan we op pad. Na een prachtige rondrit over autobanen, industrieterreinen, langs wegwerkzaamheden en ook nog een stukje van het prachtige Limburgse landschap, belanden we eindelijk bij Walram te Valkenburg. Verborgen in het groen ligt het gras er prachtig bij……., kunstgras dus. Niet iedereen is er van gecharmeerd. Het gastvrije ontvangst, de sportieve wedstrijd, de frikandellen enz. enz. maken veel goed. Helaas starten we weer met een 1 minuut stilte en zijn in we gedachten bij Thei (en zijn naasten), die vandaag plotseling zijn moeder verloor.

De opstelling met maar liefst 5 invallers: Dave, Pascal v.S., Rick, Stefan N., Fer N., John, Jos, Roger, Sepp H., Danny, Wil T.
Reserves: Fons, en de pensionado’s Gerard en Herman.
Peter is vandaag assistent-scheidsrechter.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn: In de tweede minuut valt al de beslissende treffer als Stefan het alertste is bij een rommelige situatie in het strafschopgebied. De eerste helft hebben wij verder het betere van het spel maar is Walram ook gevaarlijk met hun counters. Veel fouten, het is voor ons wennen aan het gras en slidings zijn vandaag niet toegestaan. John redt het niet tot rust en Gerard kan aan de bak. Ook Fons valt nog voor rust in voor Sepp. Ook Roger heeft klachten en na rust mag Herman voor hem starten. Pascal neemt de plaats op bank van Sepp over.

De tweede helft is er een groter spelaandeel voor de thuisploeg en nemen ze de macht over op het middenveld. Het rendement is echter laag omdat de laatste pass slecht is of men heeft te lang werkt bij de achterlijn. Zo kunnen we gemakkelijk erger voorkomen. Dave heeft het niet moeilijk vandaag. Pech hebben we nog bij een schot dat binnenkant paal, achter de doelman op weer het veld in stuitert. Pascal wisselt nog voor Gerard. Fer wordt unaniem als man van de wedstrijd verkozen omdat hij de gevaarlijke spits aan banden legt. Na het laatste fluitsignaal een verkwikkende douche en napraten in de gezellige kantine. De broodjes frikandel zijn niet de laatste snacks vandaag. Op de terugweg zien we de rest van Zuid-Limburg.

Er is flink reclame gemaakt voor deze laatste wedstrijd (en derde helft) en we worden bij Mieke met open armen ontvangen. We zien hooligans, compleet met getatoeëerde nekse pens en flink in de olie, staande op een biertafel, ons al opwachten met luide muziek. De vetbak maakt overuren, alles wat gezond is, lijkt verboden. Wie in de details geïnteresseerd is…., kom eens kijken of meld je aan, we kunnen vooral nog wat spelende leden gebruiken.

Allemaal bedankt voor het afgelopen seizoen, met name de invallers, die ons uithielpen. Sportief en prestatief een topjaar omdat we in onze Federatiegroep als beste uit de bus komen zie site RKMSV.

Nog het Tennistreffen op 23 juni en de jaarlijkse feestdag op 7 juli, en dan kunnen we weer aan de voorbereidingen van het volgende seizoen beginnen.