RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Afslag gemist

Geplaatst op: 03-11-2021 - 937 keer gelezen

Door: Loek Kivits

Zaterdagnacht half 4 ergens in een vage kelderdisco in Helmond pak ik nog een laatste shotje Jägermeister (wel met de jas aan) en stap ik daarna op mijn communiefiets richting Tiel, man wat viel dat fietsen tegen. Veel bomen met takken, veel sloten die heel dichtbij kwamen, maar ik heb ze kunnen ontwijken. De dorpsnaambordjes waren me wat vaag en met een lege telefoon zonder navigatie was het lastig de weg terug vinden naar Tiel. Zo passeerde ik geloof ik Asten en Meijel en kwam ik er op de Heldenseweg achter dat ik de verkeerde kant op was gefietst. Ik keek op mijn horloge en het was kwart voor 11, nou dan maar richting de kantine om mijn vriendjes van het 4e aan te moedigen. Een heerlijke vruchtensmoothie gemaakt door Jortje hielp me tegen de kater en spoelde de nasmaak van de Jägermeister gelukkig weg. Na een powernap tijdens de tactiekbespreking heb ik me in de bolderkar naar het veld laten brengen.

De jongens startten in de volgende opstelling tegen het 39e (!) van SVH:

Goal: Rob
Rechtsback: Bart; Centraal: dae jong van hie oet de buurt en Tönnes; Linksback Jens.
Middenveld: Aanvoerder Mark, Dinges en mijn vervanger Lars.
Rechtsbuiten: Jordy; Spits: Nino; Linksbuiten: Dingske

Mijn vriendje Thijs stond wissel en die heeft mij de hele 1e helft bezig gehouden. Van horen zeggen is er 2x gescoord, door het hoofd van Jordy. Aan één van de goals zou zelfs een actie van Nino aan vooraf gegaan zijn.

In de rust heb ik even een hartig woordje met de coach van de tegenstander gesproken en hij was hiervan zo onder de indruk, dat hij mij zelfs een terugreis naar Tiel aanbod, geheel kosteloos.
Wat een topgozert!

Ook Rick had zijn team aangesproken en de wissel van Daan voor Nino zorgde gelijk voor de 3-0 na 2.31 seconden in de tweede helft. Deze goal heb ik gelukkig wel kunnen zien want Thijs zat nog even op het toilet. De wedstrijd leek al in de pocket, maar de score was nog niet genoeg voor mijn vriendjes. Waar Yorrick een topwedstrijd speelde zag ik ook dat Daan op weg was naar zijn tweede hattrick van dit seizoen. Ook Martijn schoot ditmaal niet over maar in het netje! En in de laatste 4 minuten hebben we nog maar liefst 3x gescoord en ook zo kwam Jordy ook op een hattrick.
Einduitslag 7-1!

Wat ze bij ons in Tiel nooit doen is een Man of the Match beker uitreiken. Ik was razend benieuwd hoe zo iets in zijn werk ging en besloot om met de jongens mee het kleedlokaal in te gaan. (Dit had helemaal niets te maken met het feit dat ik benieuwd was hoe de penissen van de jongens er nog bij hingen, echt niet!) Rick had vorige wedstrijd blijkbaar een enorme beker gekregen voor zijn prestaties en moest deze nu uitreiken. Hij had een prachtige speech waar ik licht door ontroerd raakte en Yorrick mocht met veel gejuich van zijn teammaten de gigantische beker in ontvangst nemen. G-E-W-E-L-D-I-G! Nadat ik nog een vluchtige blik in de doucheruimte had geworpen ben ik bij de trainer van SVH ingestapt en hij heeft me keurig netjes thuis afgezet. Vanaf deze plek nogmaals een woordje van dank!