RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Achter de schermen - opleiding meidenvoetbal Rapid'54

Geplaatst op: 25-01-2022 - 1020 keer gelezen

Het dames- en meidenvoetbal is al enkele jaren in ontwikkeling bij RKSVN. Steeds meer meiden worden lid van RKSVN. Daar zijn wij heel blij mee! Een van onze pijlers is om een voorbeeldfunctie in de regio te zijn voor het dames- en meidenvoetbal. Vanuit deze ambitie zijn we dan ook trots om te mogen aankondigen dat Rapid'54 hun opleidingsprogramma op onze voetbalvelden gaat uitrollen! 

Samenwerking met Rapid'54
Rapid'54 is een van de eerste Nederlandse profclubs die in 1954 is opgericht in Heerlen. Eerder werkten we succesvol samen in een voetbalclinic. Toen is het enthousiasme rondom het meidenvoetbal bij RKSVN bij Rapid'54 niet onopgemerkt gebleven. Daarom hebben ze ons benaderd met een unieke kans om de opleidingslocatie voor Limburg-Noord te zijn. Deze opleiding start al op 2 februari en is voor alle meiden in de regio van 10 tot en met 15 jaar.

Rapid'54 opleiding
Rapid'54 is een onafhankelijk ontwikkelings- en opleidingsplatform voor meiden. Ze brengen talentvolle meiden in Limburg samen en stimuleren verdere ontwikkeling van hun voetbaltalent. De voetbalopleiding heeft focus voor de individuele ontwikkeling op lichamelijk én mentaal gebied.

RKSVN zal de opleidingslocatie van Rapid'54 zijn voor Noord-Limburg. Om de twee weken zullen ze op onze velden trainen. Met als doel op enig moment klaar te zijn voor topteams en -competities. De trainingen staan open voor alle meiden in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar met talent en ambitie, dus speelsters van RKSVN, andere clubs of meiden die niet bij een club spelen. En uiteraard mag je ook bij je eigen club blijven voetballen.

In samenwerking met Rapid'54 zal Lars Triepels de trainingen verzorgen. Laura Boonen is coördinator vanuit RKSVN. Bij haar kunnen ouders en kinderen terecht met vragen.

Onze eigen meidenteams
Onze meidenteams blijven zoals jullie ze van ons gewend zijn: voetballen met veel plezier! Het opleidingsprogramma staat los van de teamindeling en competitie van RKSVN. Rapid'54 maakt gebruik van onze locatie om hun opleidingsprogramma verder uit te rollen. Meiden die deelnemen aan het traject, mogen ook gewoon bij hun eigen team blijven voetballen.

Interesse?
Ben je tussen de leeftijd 10 en 15 jaar en heb je interesse in een stapje hoger voetballen? Meld je dan aan via de website van Rapid'54: https://rapid54.nl/#!/up. Er is een open intake en inschrijven. Na enkele keren voetballen maakt Rapid'54 samen met de speelster (en ouders) de balans op: hoe gaan we verder? En wie weet voetbal jij binnenkort mee met Rapid'54.

Heb je vragen of wil je meer weten over de opleiding? Stuur dan een bericht naar meiden@rksvn.nl.