RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Abraham matchwinnaar!

Geplaatst op: 27-09-2021 - 699 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Onder stralende weersomstandigheden wordt vandaag de strijd aangegaan met onze collega’s uit Meijel. Een duel waar altijd naar wordt uitgekeken vanwege de spannende wedstrijden in het verleden. Eerst een teamfoto kieken dat van onze gastscheidsrechter, Martijn, een eerste inspanning vraagt. Ons leiderstrio heeft zijn handenvol want er zijn 17 gretige spelers verschenen. Ze komen er natuurlijk wel uit:

We starten met Dave op doel, achter: Ruud, Rob, Tom, Henk. Op het middenveld Joost, Jos en Mathijs. Maurice V, Patrick “50” en Thei vallen aan.
Op het symbolische bankje: Thijs, Rens, Erik, Danny, John. Fons offert zich op en assisteert Martijn.

Na een evenwichtige eerste 10 minuten met kansjes over en weer is duidelijk dat het  weer een aantrekkelijke wedstrijd wordt met twee ploegen niet te bang zijn om aan te vallen. Dave moet als eerste ingrijpen en zijn collega aan de overkant komt met de schrik vrij bij de mooie voorzet (met links!) van Joost, die door de instormende Jos over wordt gekopt. Een effectief uitgevoerde uitval over Maurice die Patrick vind, betekent de 1-0. De eerste dit seizoen van de kersverse 50-tiger. Aangever Maurice moet helaas uitvallen en Danny mag er voor hem in.
De RKSVN defensie, met een uitblinkende Tom en de granieten bloktackle van Ruud, zit net wat beter in elkaar dan die van de tegenstander. Tot aan de rust zien we verder kansen voor Meijel (2x paal) en nog meer hele goede voor RKSVN. Met name die van Joost en de kopkans van Partrick, hadden een royalere voorsprong moeten opleveren.

Na rust nieuw elan erin met Rens, Thijs, Erik en John, voor Henk, Thei, Patrick en Rob. Het eerst wapenfeit is een vrije trap door Danny. Onschuldig helaas en door hem zelf direct als “wat slecht!” betitelt. Fijn die zelf kennis! Net voor de noodzakelijke drinkpauze zien we een solo langs wel 5 spelers van Rens die slechts met een laatste redmiddel kan worden afgestopt. Direct klinkt de roep om een strafschop maar de man in het zwart ziet dit anders. Langs de lijn wordt het nu ook wat rumoeriger. Leiders John en Fred zijn de tegenpolen van de agressief coachende Ruud die niets en niemand spaart vandaag zolang het nog “maar 1-0” staat. En dat is bijna de hele wedstrijd!
Halverwege de tweede helft is Neer nog net iets fitter, enkele reserves meer is geen luxe! Echter betaald zich dit niet uit en de verlossende 2e treffer valt ook niet als Mathijs hier een mooie kans voor krijgt. Met wat pech had Meijel er in de laatste minuut nog een gelijkspel uitgesleept maar de stijlvolle omhaal van Debruyne treft gelukkig geen doel.
Dat was ook tegen de verhoudingen in geweest. Een uitslag van 5-2 had ook gepast!

Dank aan Martijn voor de prima leiding vandaag.