RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

Vertraagde revanche en nederlaag Veteranen

Geplaatst op: 04-04-2018 - 598 keer gelezen

De laatste wedstrijd tegen SVC2000 dateert al vanaf 8-11-2014! Destijds wonnen we de uitwedstrijd nog met 1-3. Spelerstekorten, slechte velden en ons jubileum vorig jaar, verhinderde een eerdere confrontatie maar de Roermondenaren zijn volop gemotiveerd om een goede beurt te maken.

Bas, Pierre en Har dokterde de volgende opstelling uit: op doel Stefan, achterin: Rick, Rob, Niels en Wim. Middenveld: Joost, Jos, John en voorin Fons, Rich, en Danny. Reserves: Dave, Ruud B., Erik, en Roger.

SVC2000 verrast ons al direct met een aanval over links. Er wordt slecht ingegrepen en de  tegenstander glipt langs twee oranjehemden en ook Stefan schat de situatie niet goed in. De vroege 0-1 is een feit nog voordat we echt bezig zijn. We zijn er verder niet van onder de indruk en komen in ons ritme. Echter speelt SVC het slim en gooien ze de deur op slot door massaal en vinnig te verdedigen. De strijd wordt af en toe te fel en Pascal heeft de nodige problemen. Niels krijgt een eerste kans en even later zien we vanaf links een voorzet bij Danny belanden. Het gehoopte doelpunt van de maand had zomaar kunnen vallen maar de omhaal/volley mislukt en de artiest strompelt naar de dug-out. Daar wordt geweigerd om hem te verzorgen, laat staan te wisselen en alles komt weer goed. Inmiddels is het de 17e minuut en onze druk is flink opgelopen. Jos kopt een balletje door op Niels die op zijn beurt langs kopt. Ondertussen moeten we achterin alert blijven voor de gehaaide tegenstanders. In de 21e minuut eindelijk de verdiende gelijkmaker. Danny zet vanaf links voor op Niels die de bal met de borst klaar legt voor goudhaan Rich. 1-1. Er op en er over….., dat lukt voor rust niet meer maar die intentie zien  we na rust weer terug. Bas zal ongetwijfeld duidelijke woorden gesproken hebben bij de thee.

Stefan, Rick, Rob en Joost zijn gewisseld en we zien een ware stormloop op het doel van SVC2000. Verschillende hoge voorzetten en hoekschoppen worden door de robuuste centrumverdediging onschadelijk gemaakt en het is eigenlijk alleen Jos die af en toe zijn kuif tegen de bal krijgt maar nooit vol kan inkoppen. Bij schermutselingen over de grond is goalie “Hansje” de baas, die zo fraai een zekere treffer van Danny verhinderd. Met onze aanvalsdrift spelen we de geslepen tegenstanders in de kaart. Hun uitvallen zijn scherp en met voldoende mankracht bezorgen ze Dave meer werk dan ons lief is. Joost wordt ingebracht voor Fons die de laatste 10 minuten weer mag invallen voor Danny. Ook kopbal nr. 3 van Jos levert niets op maar een volgende aanval van de SVC brengt het scenario als je zelf niet scoort: Een afgeslagen hoekschop wordt weer van rechts strak en laag voorgetrokken, ……ja, en dan hoeft er maar iemand aan te komen en is het raak. 1-2, We staan voor het eerst sinds 9 september met lege handen!

Volgende week tegen Bieslo zal het weer opletten geblazen zijn en zijn er mogelijkheden het goede pad weer te vervolgen.